Nuspręsta: migrantus policija nuo šiol galės uždaryti ir į areštines | kl.lt

NUSPRĘSTA: MIGRANTUS POLICIJA NUO ŠIOL GALĖS UŽDARYTI IR Į AREŠTINES

Neteisėtai Baltarusijos ir Lietuvos sieną kirtusius migrantus policija galės uždaryti ir į areštines – tokį sprendimą pirmadienį priėmė ekstremaliosios situacijos vadovė, vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Kaip rašoma dokumente, apgyvendinimo vietose veikas, už kurias gali būti sulaikyti, padarę migrantai galės būti uždaromi į areštines iki 48 valandų.

Migrantai, neteisėtai kirtę sieną, taip pat galės būti uždaromi į areštines Valstybės sienos apsaugos tarnybos prašymu, tačiau ne ilgiau kaip penkiolikai parų.

Šiam laikui, kaip numato ministrės įsakymas, į areštines policija galės talpinti „apgyvendinimo vietose esančius užsieniečius, teismo sprendimu sulaikytus dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo ilgiau kaip 48 val., pagal Valstybės sienos apsaugos tarnybos kreipimąsi“.

Policijai pavesta užtikrinti į areštines uždarytų užsieniečių apsaugą, maitinimą ir kitas jų teises jų laikymo areštinėse metu.

Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis antradienį informavo BNS, kad kol kas nė vienas migrantas nebuvo patalpintas į areštinę.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

IR KIEK TEN JUOS JI TURĖS LAIKYTI.AREŠTINES TAI NE GUMINES.EILINI KARTA POLITIKAI SUIMITAVO PASTANGAS PROBLEMAI SPRESTI.jei jus užkraunate policijai pareiga juos sugauti ir pačiai poto juos išlaikyti ir jų šuda kuopti, tai matyt visai esate nesuinteresuotas lad policija juos efektyviai gaudytu.JEI bus paprasčiau tu emigrantu nepastebėti.

Lietuvos vadai dairosi į Briuselį ir laukia nurodymų .

Ką veikia policija matosi. Tik emigrantus ir žiūri kad jiems nieko nenutiktų .Geriau Lietuvos benamius ten apgyvendintų ir prižiūrėtų, teiktų maistą..

Pagavai pažeidėją ir uždaryk ,nes tai grubus nusikaltimas.

Tik taip jie supras, kad perėjus siena nepapuola į rojų ir negyvens kitų sąskaita.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS