Kalėjime narkotikus bandęs pernešti recidyvistas išgirdo bausmę | kl.lt

KALĖJIME NARKOTIKUS BANDĘS PERNEŠTI RECIDYVISTAS IŠGIRDO BAUSMĘ

  • 0

Nuteistasis Alytaus kalėjime iš vieno sektoriaus į kitą bandė pernešti dešimt gramų narkotikų.

Ketvirtadienį Kauno apygardos teismas G. P. paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį: pripažino jį recidyvistu ir subendrinus skyrė galutinę 13 metų laisvės atėmimo bausmę.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Kalėjimų tarnybos Kriminalinės žvalgybos valdybos Ikiteisminių tyrimų skyriaus pareigūnai, o tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Valentinas Alekna.

Kaip pranešė prokuratūra, anksčiau 13 kartų teistas 31 metų G. P. vėl į teisėsaugos pareigūnų akiratį pateko 2022 lapkritį, atlikdamas laisvės atėmimo bausmę tuometinėje Alytaus pataisos namų atvirojoje kolonijoje.

Kai iš vieno pataisos namų sektoriaus jis buvo perkeliamas į kitą, pareigūnai atliko jo asmens kratą ir drabužiuose rado du paketus. Atlikus ekspertizę paaiškėjo, kad G. P. gabeno labai didelį narkotinių medžiagų kiekį – 10,40 gramų heroino.

Per ikiteisminį tyrimą ir nagrinėjant bylą teisme G. P. ne kartą keitė parodymus apie aplinkybes, kur įgijo narkotinių medžiagų ir kam jos buvo skirtos.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS