Panevėžietis bus teisiamas dėl vagysčių iš prekybos centrų ir melavimo pareigūnams | kl.lt

PANEVĖŽIETIS BUS TEISIAMAS DĖL VAGYSČIŲ IŠ PREKYBOS CENTRŲ IR MELAVIMO PAREIGŪNAMS

  • 1

Į teisiamųjų suolą sės Panevėžyje veikiančių prekybos centrų darbuotojams gerai pažįstamas 55-erių panevėžietis, kaltinamas daugiau nei 20 vagysčių iš parduotuvių bei melagingu pranešimu apie nusikaltimą.

Kaip pirmadienį pranešė prokuratūra, teisėtvarkos pareigūnų akiratyje kaltinamasis L. L. atsidūrė 2021 metų rudenį. Spalį išsinuomojęs iš vienos bendrovės automobilį „Toyota Prius“ ir pradėjęs dirbti pavėžėtoju, netrukus jis pranešė policijai, kad šis automobilis pavogtas. Ir pareigūnams, ir automobilį išnuomojusios bendrovės vadovui L. L. teigė, kad automobilis buvo pavogtas, kai jį neužrakintą paliko daugiabučio, kuriame gyvena, kieme.

Tuo metu minėta transporto priemonė jau buvo surasta kitame Panevėžio mikrorajone, palikta gatvėje po autoįvykio. Iš pradžių teigęs, kad „Toyota“ buvo pavogta, atliekant ikiteisminį tyrimą L. L. prisipažino, kad melagingai pranešė apie nusikaltimą, kurio iš tiesų nebuvo, o automobilis apgadintas per jo paties padarytą avariją.

Kaltinamasis teigia, kad vagystės – jo pragyvenimo šaltinis, nes jis neturi darbo ir negauna jokių pajamų.

Vėliau Panevėžyje įsikūrusių prekybos centrų atstovai ėmė masiškai kreiptis į policiją dėl vagysčių. Prekybos vietoje pasigedus brangių alkoholinių gėrimų, įrankių ar buitinės technikos ir peržiūrėjus vaizdo stebėjimo kamerų įrašus, neretai paaiškėdavo, kad juos slapta iš parduotuvės nesusimokėjęs išsinešdavo L. L.

Į teismą atiduotose baudžiamosiose bylose L. L. pateikti kaltinimai nuo pernai gegužės iki šių metų sausio vidurio įvykdžius 22 vagystes, o bendras padarytas nuostolis siekia beveik 4,7 tūkst. eurų. Daugiausia buvo vagiami brangūs alkoholiniai gėrimai, tačiau vieną kartą grobiu tapo prekybos centre ant lentynos moters pamiršta piniginė su 400 eurų, kitąkart – beveik 80 momentinių loterijų bilietų. Vėliau L. L. vogtas prekes parduodavo už mažesnę kainą, kartais – tiesiog gatvėje sutiktiems praeiviams.

Pasak šiems ikiteisminiams tyrimams vadovavusio prokuroro Pauliaus Jasiukaičio, savo kaltę vyras pripažįsta visiškai.

„Kaltinamasis teigia, kad vagystės – jo pragyvenimo šaltinis, nes jis neturi darbo ir negauna jokių pajamų“, – sakė prokuroras.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas pateikė melagingą skundą, pareiškimą, pranešimą apie nusikalstamą veiką arba davė melagingus parodymus apklausiamas kaip liudytojas ar nukentėjęs asmuo, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Tas, kas pagrobė nedidelės vertės svetimą turtą, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu.

Bylos perduotos nagrinėti Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmams.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kaip ji teis

Kad neturim svaraus,ir mastancio teismo??

SUSIJUSIOS NAUJIENOS