Panevėžio apskrityje išaiškintos visos žmogžudystės | kl.lt

PANEVĖŽIO APSKRITYJE IŠAIŠKINTOS VISOS ŽMOGŽUDYSTĖS

  • 0

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos pareigūnai išaiškino visas šiemet apskrityje įvykdytas žmogžudystes.

Šiemet Panevėžio apskrityje (Panevėžio mieste ir rajone, Biržuose, Kupiškyje, Pasvalyje ir Rokiškyje) užfiksuota 14 nužudymų ir visi, išskyrus vieną, išaiškinti per kelias dienas, pranešė policija.

Kurį laiką pareigūnai negalėjo išaiškinti tik vieno, spalio pradžioje padaryto, nusikaltimo.

Spalio 6 dieną apie 14 val. gautas pranešimas, kad Panevėžio rajone, Karsakiškio seniūnijoje, Tiltagalių kaime esančioje Paežerio g., rastas 64-erių metų vyro kūnas kruvinu veidu.

Autopsijos išvada iškėlė dar daugiau klausimų – paaiškėjo, kad vyro mirtis smurtinė, o nusikaltimas padarytas prieš kelias dienas.

Panevėžio apskrities pareigūnai pradėjo intensyvų tyrimą. Jie apklausė beveik visus kaimo gyventojus, kruopščiai analizavo įvykio vietoje surinktus įrodymus ir ieškojo užuominų apie asmenį, kuris galėjo mirtinai sumušti minėtą vyrą.

Tirdami įvykio vietoje rastus biologinius pėdsakus, jie sudarė įtariamųjų ratą ir tikrino kiekvieną, kėlusį įtarimų. Po intensyvaus ir kruopštaus darbo išaiškėjo trys pagrindiniai įtariamieji.

Surinkus visus įrodymus, jie sulaikyti lapkričio pabaigoje.

Tęsdami ikiteisminį tyrimą, pareigūnai išsiaiškino, kad spalio 2 d. Panevėžio rajono gyventojai J. M. (31 m.), E. B. (19 m.) ir M. G. (21 m.), įtariama, būdami neblaivūs, atėjo pas auką į namus. Jaunuoliai šeimininką sumušė iš chuliganiškų paskatų.

Vyras mirė nuo patirtos galvos traumos. Apie mirtį policijai pranešta tik po keturių dienų, kai vyriškio pasigedo kaimynai.

Lapkričio pabaigoje teismas paskyrė kardomąsias priemones įtariamiesiems: už vagystes teistas ir niekur nedirbantis J. M. suimtas trims mėnesiams, už plėšimą teistas ir niekur nedirbantis E. B. suimtas dviem mėnesiams, o iki šiol neteistam ir dirbančiam M. G. skirta švelnesnė kardomoji priemonė – dokumentų paėmimas ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Panevėžio apskrities pareigūnai kartu su Panevėžio apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorais tęsia ikiteisminį tyrimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS