Panevėžio teismas tęs K. Bartoševičiaus bylos nagrinėjimą, perskaitys kaltinamąjį aktą | kl.lt

PANEVĖŽIO TEISMAS TĘS K. BARTOŠEVIČIAUS BYLOS NAGRINĖJIMĄ, PERSKAITYS KALTINAMĄJĮ AKTĄ

Panevėžio apygardos teismas ketvirtadienį tęs seksualiniais nusikaltimais prieš nepilnamečius kaltinamo buvusio Seimo nario Kristijono Bartoševičiaus bylą.

Posėdžio metu planuojama perskaityti kaltinamąjį aktą. Jį perskaičius, paprastai teisėjai teiraujasi kaltinamojo jo pozicijos dėl pareikšto kaltinimo, pripažįsta jis kaltę ar ne, ar ketina duoti parodymus teismui, kada gali tai padaryti.

Teismas taip pat turėtų pasisakyti dėl nukentėjusiųjų atstovų paduotų dviejų civilinių ieškinių. Šiuo metu byloje jau yra priimtas vienas civilinis ieškinys.

Prokuratūra K. Bartoševičiaus bylą teismui perdavė liepos pabaigoje.

Eksparlamentaras kaltinamas dėl dviejų seksualinio prievartavimo ir keturių jaunesnio nei 16 metų amžiaus asmens tvirkinamųjų veiksmų epizodų, taip pat dėl keturių mažamečių vaikų nesunkaus sveikatos sutrikdymo epizodų. Iki šiol jis kaltę neigė.

K. Bartoševičiui galioja anksčiau skirtos kardomosios priemonės: rašytinis pasižadėjimas neišvykti, uždraudžiant bendrauti su nurodytais asmenimis, ir dokumentų paėmimas, jam taikomas ir laikinas apribojimas naudotis banke turimais pinigais.

Baudžiamasis kodeksas už seksualinį prievartavimą numato laisvės atėmimą nuo 3 iki 15 metų, už jaunesnių kaip 16 metų asmenų tvirkinamuosius veiksmus – laisvės atėmimą iki penkerių metų, dėl sveikatos sutrikdymo numatytos švelnesnės bausmės.

K. Bartoševičius nusikaltimus, įtariama, įvykdė būdamas Seimo nariu. Įstatymas numato, kad bylose, kuriose kaltinamieji nusikalstamos veikos metu buvo šalies prezidentu, Seimo ar Vyriausybės nariais, Konstitucinio Teismo teisėjais, teisėjais ar prokurorais, nagrinėja apygardos teismo trijų teisėjų kolegija.

Naujienų portalas „Delfi“ skelbė, kad įtariama, jog K. Bartoševičius tvirkino berniukų ir jaunuolių choro „Ąžuoliukas“ auklėtinius.

Ikiteisminį tyrimą dėl galimo nepilnamečių ir mažamečių seksualinio prievartavimo bei tvirkinimo prokuratūra atliko nuo pernai lapkričio.

Įtarimai K. Bartoševičiui pateiktį vasarį, Seimo nario mandato jis atsisakė sausio pabaigoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Pypiec

kad tie kaltinimai nevirstų apdovanojimais už (sunkų) darbą seime . Če visko gali būti ir buna.

bus taip

taip dirbtinai tempdami ir vilkindami ta bylos nagrinejama bartoseviciaus naudai po kiek laiko ji isteisins iskaite ta ta laika kuri jis praleidzia ne kalejime o namie gerdamas brendi ir vartydamas erotini zurnala nes pedofilu klanas savus isperka o lietuvos teisesauga korumpuota iki negaliu

Antanas.

Tai kas tą aktą kaltina, jeigu jis yra kaltinamasis o ne kaltinimo?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS