Šokiruojantis paauglių išpuolis: penkiese spardė ir daužė apsaugininką, purškė dujas | kl.lt

ŠOKIRUOJANTIS PAAUGLIŲ IŠPUOLIS: PENKIESE SPARDĖ IR DAUŽĖ APSAUGININKĄ, PURŠKĖ DUJAS

  • 39

Panevėžyje penki nepilnamečiai suspardė apsaugos darbuotoją, dvi iš jų – mergaitės, pasakojama LNK reportaže.

„Nežinau, iš kur tas agresyvumas pas jaunimą. Ar pinigų, ar dėmesio trūkumas – negaliu pasakyti, bet yra žiauru“, – kalbėjo moteris.

Buvo pasakojama, kad nepilnamečių kompanija plaikstosi po parduotuvę, kažko ieško, kažko laukia, kol vienas nugvelbia saulėgrąžų pakelį. Apsaugininkas pastebi ir pareikalauja grąžinti. Akivaizdaus konflikto kol kas nėra.

Saulėgrąžas grąžinęs jaunuolis išeiti neskuba. Pasiima šokoladuką ir neva pirks tik vogta kortele. Tai pamačiusi pardavėja vėl kviečia apsauginį, kadangi reikės policijos. Ir čia prasideda veiksmas. Vaikinai puola apsaugininką, viena mergaičių išpurškia visą dujų balionėlį. Springstančios ir ašarojančios pardavėjos išsilaksto, o ant žemės pargriautas apsaugininkas – spardomas ir daužomas.

Policija prisistato greitai, bet kompanija spėja išsilakstyti ir įkliūva  iš jos tik vienas. 58 metų apsaugininkas išvežamas į ligoninę.

„Sužalota veido sritis, sumušta galva. Tikriausiai jis buvo suspardytas. Veido srityje ir galvoje matėsi hematoma. Specialistai galvojo, kad lūžusi nosis“, – pasakojo Panevėžio GMPS vadovė Rūta Ramoškienė.

Kitų prekybininkų nuomone, kitą kartą geriau saugoti sveikatą, o ne trukdyti vagystei.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Jeigu matai, tegul vagia, bet nerizikuoti savo gyvybe, nes niekas kitas už ją nepakovos“, – sakė moteris.

Apie vaikų suspardyto apsaugininko būklę ir įvykio aplinkybes parduotuvės savininkai kalbėti atsisako.

„Jeigu puola penki ir dar turi dujų balionėlį, nėra šansų apsiginti“, – teigė vyras.

Anot vietinių, aplink yra daug bendrabučių, bet pastaruoju metu čia kažkas darosi.

„Atsirado žmonių iš socialinių namučių, tai ir durniuoja“, – tęsė gyventojas.

Policijos teigimu, vienas iš penkių gatvėje sulaikytas šešiolikmetis buvo lengvai girtas, kiti spėjo išsilakstyti, bet visa kompanija policijai yra žinoma iš anksčiau dėl smulkių nusikaltimų. Kadangi sulaikytasis – vyriausias, o visi kiti jaunesni, tad atsakomybė už juos guls tėvams ar globėjams ant pečių.

Rašyti komentarą
Komentarai (39)

nuomonė

Geriausia būtų tokius paauglius iššaudyti vietoje. Kam tos atliekos reikalingos ? Užkastų, kaip Ukrainoje, savartyne, ir baigta. Žmonių iš jų nebus vistiek.

Klaipėdietis

Visa bėda, kad policija žino tas grupuotes, bet nesiima jokių veiksmų, kol neatsitinka tokie įvykiai, kaip pastarasis. O kiek vaikų nukenčia nuo tokių bandų. Užsienyje, jeigu tik pastebi, didesnius susibūrimus - juos stebi , jeigu pamato, jų netinkamą elgesį- jie yra iš karto suimami. Be to, policijos darbuotojai pernelyg “ prikepę” prie savo mašinų, bijo iš jų pajudėti. O su mašina ir tvarkos palaikymas tampa tik ribotas. Dažniau reiktų policijai ir pėsčiomis per rajonus pasivaikščioti, tada ir realią situaciją pamatytų.

Anonimas

ir vel Panevezys ir kas per miestas ten
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS