Per parą apgręžti 75 neteisėti migrantai, sustabdyti ir keturi automobiliai su nelegalais | kl.lt

PER PARĄ APGRĘŽTI 75 NETEISĖTI MIGRANTAI, SUSTABDYTI IR KETURI AUTOMOBILIAI SU NELEGALAIS

  • 0

Per praėjusią parą pasieniečiai apgręžė 75 draudžiamose vietose iš Baltarusijos į Lietuvą bandžiusius patekti migrantus, pirmadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Į šalį dėl humanitarinių priežasčių sekmadienį neįleistas nė vienas užsienietis.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių užsieniečių, į Lietuvą nepateko 7653 migrantai.

Tarnybinių ginklų Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko.

Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

Bandymai neteisėtai gabenti migrantus

Kaip praneša VSAT, sekmadienį Kauno teritorinės muitinės pareigūnai, bendradarbiaudami su VSAT Varėnos rinktinės pasieniečiais, Lazdijų rajone patikrinti sustabdė du į Lenkiją važiavusius lengvuosius automobilius.

Juos vairavo ukrainiečiai, kurie gabeno 10 asmenų, įtariama, Irako piliečių.

VSAT Varėnos rinktinėje dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas. Ukrainos piliečius pasieniečiai uždarė į areštinę.

Irakiečiai naktį praleido Kalvarijos užkardoje, pirmadienį ryte tebevyko jų apklausos, aiškinamasi, kaip šie užsieniečiai pateko į Lietuvą.

Sekmadienį Varėnos rinktinės pasieniečiai pradėjo dar vieną ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto žmonių gabenimo – Druskininkų savivaldybės ribose prie sienos buvo sulaikyti du lengvuosius automobilius čia atvairavę užsieniečiai.

Tai – Ukrainos ir Baltarusijos piliečiai. VSAT duomenimis, jų atvykimo tikslas – pasiimti sieną neteisėtai turėjusius kirsti migrantus. Pasieniečių teigimu, to neslėpė ir patys užsieniečiai.

Ukrainietis ir baltarusis uždaryti į areštinę.

Šiemet iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai pateko beveik 4,2 tūkst. migrantų. Dėl to šalyje paskelbta ekstremali situacija, o lapkritį pablogėjus situacijai, mėnesiui pasienyje įvesta nepaprastoji padėtis.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS