Per parą iš Baltarusijos neįleista 73 nelegalų, dėl migrantų riaušių pradėtas ikiteisminis tyrimas | kl.lt

PER PARĄ IŠ BALTARUSIJOS NEĮLEISTA 73 NELEGALŲ, DĖL MIGRANTŲ RIAUŠIŲ PRADĖTAS IKITEISMINIS TYRIMAS

  • 1

Per praėjusią parą pasieniečiai iš Baltarusijos į Lietuvą draudžiamose vietose neleido patekti 73 migrantams, antradienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Įleistųjų į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių pirmadienį nebuvo.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių užsieniečių, jų į Lietuvą nepateko 6017.

VSAT teigimu, antradienio rytą situacija Lietuvos pasienyje su Baltarusija yra stabili, kontroliuojama. Pasieniečių pajėgos perdislokuotos, kai Baltarusijoje esantys migrantai didele kolona patraukė link Lenkijos sienos ir bandė ją šturmuoti. Pranešama, kad pirmadienį ten buvo susirinkę apie 1–2 tūkst. neteisėtų migrantų.

Praėjusią parą Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams tarnybinių ginklų pasienyje panaudoti neteko.

Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

Pirmadienį popiet Užsieniečių registracijos centre Medininkuose buvo kilę neramumai. Užsieniečiai reikalavo laisvės, triukšmavo, bandyta išversti tvorą, sulaužyti vartus.

Tvarką užtikrino pasieniečių pajėgos, talkinamos Lietuvos policijos, Viešojo saugumo tarnybos, Estijos policijos pareigūnų.

Pavakarę dar protestuota viename iš penkių sektorių, kur apgyvendintos šeimos.

Nepavykus geranoriškai susitarti nutraukti neteisėtą veiklą VSAT Specialiosios paskirties skyriaus pajėgos įėjo į sektorių, kur keli užsieniečiai pasipriešino, bandė griebti už VSAT pareigūnų ginklų. Tuomet panaudotos ašarinės dujos, aktyviausi riaušių dalyviai surakinti antrankiais. Jie vėliau izoliuoti.

Tokios priemonės pritaikytos septyniems asmenims. Apie 17 val. neramumai suvaldyti, likusieji užsieniečiai nurimo ir grįžo į savo gyvenamąsias patalpas.

Per incidentą nukentėjusiųjų nebuvo, medikų pagalbos neprireikė. VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje dėl riaušių pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Mažesnės nepasitenkinimo akcijos pirmadienį buvo kilusios Užsieniečių registracijos centruose Pabradėje ir Kybartuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

olala

O beisbolo lazdos padetu ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS