Pasieniečiai iš Nemuno ištraukė 44-ąjį šiemet baltarusiškos kontrabandos krovinį | kl.lt

PASIENIEČIAI IŠ NEMUNO IŠTRAUKĖ 44-ĄJĮ ŠIEMET BALTARUSIŠKOS KONTRABANDOS KROVINĮ

  • 2

Druskininkų pasieniečiai iš Nemuno ištraukė dar vieną kontrabandinių rūkalų krovinį – 1,2 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių.

Tai jau 44-as baltarusiškos kontrabandos krovinys, kurį kurorto pasieniečiai šiemet ištraukė iš Nemuno, skelbia Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Jį Baltarusijos krante į upę nuleidę asmenys prie siuntos pritvirtino dvi voneles su smėliu, taip reguliuodami krovinio plūdrumą. Taip pat prie cigarečių buvo pritaisyti gyvūnams skirtas GPS įrenginys bei nuotolinis durų skambutis.

Ketvirtadienį vakare Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardos pareigūnai Nemune, Druskininkų savivaldybės Lipliūnų kaimo ribose, pastebėjo plaukiantį įtartiną objektą. Jį pasieniečiai išgriebė iš upės.

Paaiškėjo, kad į polietileną supakuotoje siuntoje buvo 1200 pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Kontrabandą Baltarusijos krante nuleidę asmenys šįkart nesivargino siuntos maskuoti ledu ir sniegu bei nebandė jos padaryti panašios į ledo lytį, kaip tokiais atvejais dažniausiai darydavo iki šiol.

Šįkart kontrabandininkai prie cigarečių dėžių pritvirtino dvi plastikines voneles ir pripylė į jas smėlio. Tai padaryta siekiant sureguliuoti krovinio plūdrumą, t. y. kad jis būtų nugrimzdęs į vandenį ir nepastebimas nuo kranto, tačiau tuo pat metu jį Nemuno srovė neštų į Lietuvos pusę.

Prie siuntos, kaip dažniausiai būna tokiais atvejais, buvo pritvirtintas ir GPS įrenginys. Tik šįkart baltarusiai pasirinko ne įprastą GPS, o skirtą gyvūnams. Jų šeimininkai tokius prietaisus dažniausiai naudoja siekdami kontroliuoti augintinių judėjimo maršrutą ir apsidrausdami, kad gyvūnai, dažniausiai šunys, nepasiklystų. Kontrabandininkams šis GPS buvo reikalingas srovės nešamoms cigaretėms sekti.

Prie krovinio jie dar pritaisė ir nuotolinį durų skambutį. Taip kontrabandininkai apsidraudė nuo atvejų, jei GPS rodytų siuntos buvimo vietą su paklaida arba išvis nustotų veikti. Kai krovinys pasiektų Lietuvos krantą, čia jo laukiantys baltarusių bendrininkai eitų palei Nemuną ir nešdamiesi nuotolinio skambučio mygtuką jį spaudytų. Išgirdę skambučio garsą, jie čiuptų aptiktą atplaukusią kontrabandą ir kuo skubiau ją gabentų į Lietuvos gilumą.

Pasak Lietuvos pasieniečių, Baltarusijos krante kontrabandininkai veikia laisvai ir „nepastebimi“ šios šalies pareigūnų.

Kai Nemunas iš Baltarusijos įteka į Lietuvą, juo 17 kilometrų eina abiejų valstybių siena.

Analogiškus atvejus neretai užkardo ir Vilniaus pasienio rinktinės Pavoverės pasienio užkardos pareigūnai. Jie saugo sienos su Baltarusija ruožą Švenčionių rajone. Čia Nerimi, prieš upei įsukant į Lietuvos teritoriją, apie septynis kilometrus irgi eina siena su Baltarusija.

GALERIJA

  • Pasieniečiai iš Nemuno ištraukė 44-ąjį šiemet baltarusiškos kontrabandos krovinį
  • Pasieniečiai iš Nemuno ištraukė 44-ąjį šiemet baltarusiškos kontrabandos krovinį
  • Pasieniečiai iš Nemuno ištraukė 44-ąjį šiemet baltarusiškos kontrabandos krovinį
  • Pasieniečiai iš Nemuno ištraukė 44-ąjį šiemet baltarusiškos kontrabandos krovinį
  • Pasieniečiai iš Nemuno ištraukė 44-ąjį šiemet baltarusiškos kontrabandos krovinį
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ai

kol bus negaudomi uzsakovai tol kontrabanda tesis

Va,

kur vertingiausia kaledine dovana!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS