Pasieniečiai iš Neries ištraukė 6 tūkst. pakelių nelegalių cigarečių | kl.lt

PASIENIEČIAI IŠ NERIES IŠTRAUKĖ 6 TŪKST. PAKELIŲ NELEGALIŲ CIGAREČIŲ

  • 0

Švenčionių rajone iš Neries, kuria eina siena su Baltarusija, Pavoverės pasieniečiai ištraukė tris ryšulius su 6 tūkst. pakelių nelegalių cigarečių.

Panašūs procesai fiksuojami ir Dzūkijoje, kur sienos ruožą su Baltarusija saugantys Druskininkų užkardos pareigūnai rūkalus traukia iš Nemuno. Neabejojama, kad šaltuoju metų laiku tokių kontrabandininkų bandymų pasipelnyti pasitaikys ir daugiau.

Pirmadienį Švenčionių rajone Nerimi einantį sienos su Baltarusija ruožą stebėję Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai upėje ties Prienų kaimu užfiksavo du įtartinus objektus.

Juos pasieniečiai iš vandens ištraukė priplaukę tarnybine valtimi. Paaiškėjo, kad kontrabandininkai iš Baltarusijos į Lietuvą pasiuntė iš gamyklinių cigarečių dėžių suformuotus ir balta polietileno plėvele aptrauktus du plaustus. Juos pažeidėjai apdrabstė sušalusiu sniegu taip bandydami imituoti upės srovės nešamas ledo lytis.

Kiekviename tokiame savadarbiame plauste rasta po 2 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis. Ant abiejų krovinių pritvirtinti GPS siųstuvai, kuriuos pažeidėjai naudoja plukdomai kontrabandai sekti.

Kontrabandininkai renkasi nekart išbandytą metodą –  rūkalų plaustus bandoma užmaskuoti ir padaryti panašius į plaukiančias ledo lytis.

Tą pačią dieną, pirmadienį, pasieniečiai iš Neries išgriebė ir dar vieną tokį pat plaustą su cigaretėmis bei GPS siųstuvu.

Iš viso į VSAT pareigūnų rankas pakliuvo 6 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Toks rūkalų kiekis Lietuvoje, įskaičiavus visus privalomus sumokėti mokesčius, yra vertas daugiau kaip 21 tūkst. eurų.

Dėl šių įvykių pradėtos administracinės teisenos. Cigaretės laikinai saugomos Pavoverės pasienio užkardoje.

Nerimi, prieš jai įtekant į Lietuvos teritoriją, apie 7 kilometrus eina siena su Baltarusija. Tokių bandymų Švenčionių rajone, kuomet rūkalus iš kaimyninės valstybės upe bandoma atplukdyti į Lietuvą, pasitaiko neretai.

Šaltuoju metų laiku kontrabandininkai renkasi nekart išbandytą metodą –  rūkalų plaustus bandoma užmaskuoti ir padaryti panašius į plaukiančias ledo lytis. Jie apvyniojami balta polietileno plėvele arba medicinine marle, apdrabstomi sušalusiu sniegu, ledu bei purvu, o plūdrumui reguliuoti parenkamos įvairios statybinės medžiagos – plytos, betoniniai blokeliai, šaligatvio trinkelės ir pan.

Analogiškus bandymus plukdyti rūkalus į Lietuvą pastaruoju metu fiksuoja ir Druskininkų užkardos pasieniečiai. Praėjusį savaitgalį minėto VSAT padalinio pareigūnai iš Nemuno ištraukė net devynis plastus su cigaretėmis, iš viso – beveik 15 tūkst. pakelių baltarusiškų rūkalų.

GALERIJA

  • Pasieniečiai iš Neries ištraukė 6 tūkst. pakelių nelegalių cigarečių
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS