Pasieniečiai sulaikė per 3 tūkst. baltarusiškų cigarečių | kl.lt

PASIENIEČIAI SULAIKĖ PER 3 TŪKST. BALTARUSIŠKŲ CIGAREČIŲ

  • 0

Varėnos pasieniečiai ketvirtadienį skirtingose savo veikimo teritorijos vietovėse sulaikė per 3 tūkst. baltarusiškų cigarečių ir du jų gabentojus – nešiką ir vežėją.

Varėnos pasienio rinktinės Kapčiamiesčio pasienio užkardos pareigūnai ketvirtadienio naktį patruliavo Lazdijų rajono Norkūnų kaimo apylinkėse.

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), miško masyve, už 4 kilometrų nuo valstybės sienos, jie aptiko tris balta polietilenine plėvele aptrauktus ryšulius. Prie jų pasienio pareigūnai surengė pasalą.

Patirtis ir kantrybė pasieniečių nenuvylė: ryte toje vietoje buvo sulaikytas ryšulių pasiimti atėjęs 25 metų Druskininkų savivaldybės gyventojas. Iš Baltarusijos „atkeliavusiuose“ paketuose buvo 1,8 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Black“, „NZ Gold“, ir „Minsk Super Slims“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Valstybės sienos pažeidimas nenustatytas. Už akcizinių prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką druskininkiečiui pradėta administracinė teisena. Įstatymas už tai numato baudą nuo 5 tūkst. 760 iki 6 tūkst. eurų.

Kontrabandinių cigarečių nešikui įteiktas šaukimas atvykti į užkardą, kai bus nagrinėjama jo byla.

Cigaretės laikinai saugomos Kapčiamiesčio pasienio užkardoje.

Ankstyvą ketvirtadienio rytą VSAT Varėnos pasienio rinktinės Tribonių pasienio užkardos pareigūnai Šalčininkų rajono Vilkonių kaimo apylinkėse sustabdė automobilį, kurį vairavo 32 metų šalčininkietis. Automobilyje rasti trys ryšuliai su 540 pakelių cigarečių „NZ Gold“, pažymėtų baltarusiškomis banderolėmis.

Apžiūrėdami vietovę ir pasitelkę kinologą su tarnybiniu šunimi, pasieniečiai aptiko dar keturis ryšulius, kuriuose buvo 720 pakelių baltarusiškų cigarečių „NZ Gold“.

Už akcizinių prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką cigarečių gabentojui pradėta administracinė teisena. Už šį pažeidimą jam gresia bauda nuo 5,7 tūkst. iki 6 tūkst. eurų. Apklausę sulaikytą vyrą pasieniečiai jį paleido, įteikę šaukimą atvykti į užkardą bylos nagrinėjimo dieną.

Cigaretės laikinai saugomos Kapčiamiesčio pasienio užkardoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS