Pasieniečiams latvis pateikė klastotę: tikrąjį pažymėjimą prarado būdamas girtas | kl.lt

PASIENIEČIAMS LATVIS PATEIKĖ KLASTOTĘ: TIKRĄJĮ PAŽYMĖJIMĄ PRARADO BŪDAMAS GIRTAS

  • 1

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė vilkiko vairuotoją Latvijos pilietį. Pirminiais duomenimis, jo pateiktas latviškas vairuotojo pažymėjimas yra suklastotas. Paaiškėjo, kad tikrą pažymėjimą latvis yra praradęs, nes vairavo girtas.

Šeštadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Marijampolė –Suvalkai, patikrino iš Lietuvos į Lenkiją beišvykstantį vilkiką „Volvo FH“ su puspriekabe. Transporto priemonės buvo paženklintos latviškais registracijos numeriais. Vilkiką vairavo 52 metų Latvijos pilietis.

Patikros metu VSAT pareigūnai nustatė, kad jo pateiktas Latvijos vairuotojo pažymėjimas yra, įtariama, klastotė. Netrukus Kalvarijos pasieniečiai išsiaiškino, kad vairuotojas savo tikrą pažymėjimą yra praradęs dėl to, kad Latvijoje vairavo apsvaigęs nuo alkoholio.

Už transporto priemonių vairavimą, kai vairuojančiam asmeniui atimta teisė vairuoti transporto priemones, latviui buvo skirta 475 eurų bauda.

Dėl vairuotojo pažymėjimo suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu Varėnos pasienio rinktinėje jam pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Latvį pasieniečiai uždarė į areštinę. Jam paskirta kardomoji priemonė suėmimas 20-čiai dienų.

Vilkiką su puspriekabe pasiėmė į Kalvarijos užkardą iš Latvijos atvykę įmonės, kurioje dirbo sulaikytasis, atstovai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Veidotyrininkas Lučas Markinas

Šitas žmogus visiškas neregys.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS