Pasienyje apgręžti 22 migrantai, vienas prasmukti bandė su padirbtu dokumentu | kl.lt

PASIENYJE APGRĘŽTI 22 MIGRANTAI, VIENAS PRASMUKTI BANDĖ SU PADIRBTU DOKUMENTU

  • 3

Pasienyje su Baltarusija praėjusią parą apgręžti 22 migrantai, o netoli Kalvarijos autobuse sulaikytas Nigerijos pilietis su padirbtu dokumentu, šeštadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Ketvirtadienį pasieniečiai apgręžė 13 iš Baltarusijos į Lietuvą sieną kirsti bandžiusių neteisėtų migrantų. Trečiadienį pasieniečiai nefiksavo nė vieno migranto, bandžiusio neteisėtai patekti į Lietuvą iš Baltarusijos, o pirmadienį ir antradienį apgręžta po 14 asmenų, prieš tai tris paras tokių atvejų nebuvo.

Latvijos pasieniečiams praėjusią parą nereikėjo apgręžti nė vieno migranto. Į Lenkiją ketvirtadienį iš Baltarusijos neįleisti 30 asmenų.

Kaip pranešė VSAT, penktadienį vakare Kalvarijos užkardos pasieniečiai kelyje Marijampolė – Suvalkai sustabdė į Lenkiją beišvažiuojantį maršrutinį autobusą Ryga – Diuseldorfas.

Vienas autobusu vykęs keleivis pateikė leidimą gyventi Ispanijoje. Kalvarijos pasieniečiai iškart nustatė, kad šis dokumentas yra klastotė. Vyras buvo išlaipintas ir pristatytas į Kalvarijos užkardą, o autobusas toliau vyko nustatytu maršrutu.

Netrukus pasieniečiai išsiaiškino, kad klastotę pateikęs užsienietis, įtariama, yra Nigerijos pilietis. Pirminiais duomenimis, šis asmuo gali būti neteisėtai pasišalinęs iš Užsieniečių registracijos centro Latvijoje.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Pasieniečiai iš viso šiemet apgręžė 1684 iš Baltarusijos į Lietuvą bandžiusius patekti migrantus. Susiruošusiųjų šiemet iš Baltarusijos draudžiamose vietose kirsti sieną į Latviją yra 2627, neįleistųjų į Lenkiją – 4918.

Pernai nuo rugpjūčio 3 dienos, kai VSAT įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus, jų į Lietuvą iš Baltarusijos nepateko 8106. Praėjusiais metais iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai atvyko beveik 4,2 tūkst. migrantų.

Prieš maždaug metus kilusį migrantų iš Baltarusijos antplūdį Lietuva vadina Minsko režimo hibridine ataka.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Klpd.

Man nuolat kirba vienas klausimas - ar nėra nusikaltimas dokumentų klastojimas? Kas būtų su lietuviu jeigu jį pagautų su padirbtu pasu? Jis ir toliau vaikščiotų laisvas? Jis nebūtų įtartas pvz kad dirba priešiškos valstybės žvalgybai ir nori prasmukti diversijų organizavimui?Manau kad vienodus teisėtvarkos standartus reikia taikyti visiems, šiuo atveju, ponas su padirbtu dokumentu turėjo būti nuvežtas tiesiai į izoliatorių laukti teismo ir nuosprendžio.

to Apie valstiecius

Vakar padauginote?

Apie valstiecius

Kad taip Lietuvos valstieciu luoma issiusti uz sienos ir neisileisti atgal. Jiems arciau kremliaus vaziuoti, o ne lietuvoje ant pasalpu sedeti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS