Į Lietuvą įleisti keturi nelegalai, pranešta ir apie prakirptą koncertiną | kl.lt

Į LIETUVĄ ĮLEISTI KETURI NELEGALAI, PRANEŠTA IR APIE PRAKIRPTĄ KONCERTINĄ

  • 0

Praėjusią parą pasienyje su Baltarusija Lietuvos pareigūnai apgręžė vieną migrantą, jų skaičius mažėja penktą parą iš eilės, ketvirtadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Tarnyba taip pat informuoja apie keturis dėl humanitarinių priežasčių įleistus asmenis, jų tapatybės nustatinėjamos. Pranešama ir apie prakirptą koncertiną ties Druskininkų savivaldybe.

Lenkijos pareigūnai, pasak VSAT, pastarąją parą neįsileido trylikos užsieniečių, o Latvijoje mėginimų nelegaliai iš Baltarusijos patekti į šalį nefiksuota devintą parą iš eilės.

Trečiadienį Lietuvos pasieniečiai apgręžė vieną migrantą, neleistinoje vietoje mėginusį patekti iš Baltarusijos. Antradienį VSAT pareigūnai apgręžė iš Baltarusijos eiti bandžiusius penkis migrantus. Pirmadienį neįleista dvylika tokių asmenų, sekmadienį - devyniolika, šeštadienį - 22.

Trečiadienį naktį ties Šalčininkų rajonu Baltarusijos pusėje iššauta signalinė raketa. Dar keturias raketas, paleistas kaimyninės šalies teritorijoje, tamsiu paros metu fiksavo ties Druskininkų savivaldybe patruliavę Lietuvos VSAT pareigūnai.

VSAT taip pat informavo, kad tamsiu paros metu ties Druskininkų savivaldybe aptikta prakirpta koncertinos vielos užtvara. Šioje vietoje tvora, vienas iš fizinio barjerų kompenentų, dar nėra sumontuota. Įvykio vietą ir apylinkes patikrinę VSAT patruliai bei kinologas su tarnybiniu šunimi nieko įtartino neaptiko.

Nerasta ir valstybės sienos pažeidimo požymių, tad manoma, kad asmenys Baltarusijos pusėje dar tik ruošėsi mėginimui neteisėtai patekti į Lietuvą.

Užtvara sutvarkyta. VSAT pareigūnai renka medžiagą ikiteisminiam tyrimui dėl turto sugadinimo ar sunaikinimo.

Iš viso šiemet pasieniečiai, vidurnakčio iš trečiadienio į ketvirtadienį duomenimis, iš Baltarusijos į Lietuvą draudžiamose vietose neįleido 1347 neteisėtų migrantų. Latvijoje tokių atvejų buvo 2,6 tūkst., Lenkijoje – 3,6 tūkst.

Pernai nuo rugpjūčio 3 dienos, kai VSAT įgijo teisę neįsileisti neteisėtų migrantų, jų į Lietuvą nepateko 8106. Kai kurie jų į šalį patekti bandė ne po vieną kartą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS