Pastaraisiais metais Lietuvoje auga nelegalaus tabako rinka | kl.lt

PASTARAISIAIS METAIS LIETUVOJE AUGA NELEGALAUS TABAKO RINKA

Pastaruosius metus Lietuvoje auga nelegali tabako rinka, teigia Muitinės kriminalinės tarnybos direktorius Mantas Kaušilas.

„Nuo 2010 metų, kai buvo maksimalus išaugimas nelegalios rinkos, kuri sudarė 42 proc., daugelį metų turėjome tendenciją, kuri buvo pozityvi ir, kaip sakau, gerąja prasme pasiekėme „dugną“ 2018 metais – pasiekėme 16 su trupučiu procentų. Dabar, paskutinius pusantrų metų, šiek tiek nelegali rinka auga“, – Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) diskusijoje sakė jis.

M. Kaušilo teigimu, nors šiuo metu tiksliai įvardinti, kokią dalį rinkos sudaro nelegalus tabakas, yra sudėtinga, Europos Komisijos (EK) duomenimis, ji gali siekti apie 17 proc.

„Kaip minėjau, atsiliekame šiek tiek nuo Vakarų Europos, tačiau ta tendencija yra į negatyvią poziciją. Jei vertinti EK užsakymu, (...) tai ji sudaro apie 17 proc.“, – teigė Muitinės kriminalinės tarnybos direktorius.

Legalaus tabako gaminių pardavimai, anot jo, lieka stabilūs.

„Legalūs tabako gaminių pardavimai yra daugmaž stabilūs – daug metų buvo vyraujanti tendencija, kad jie augo, paskutiniais metais praktiškai išliko stabili ir nekinta. Tačiau reikia pasakyti, kad tradicinius tabako gaminius, kaip kad įprastas mums cigaretes, dabar kompensuoja netradicinių – taip vadinamų elektroninių, (...) kaitinamojo tabako. Faktiškai taip vertinant būtų galima matyti tam tikrus legalių pardavimų mažėjimus, tačiau mes manome, kad tuos pardavimus kompensuoja kiti, alternatyvūs gaminiai“, – tikino jis.

Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis po Vyriausybės Šešėlinės ekonomikos mažinimo koordinavimo komisijos posėdžio teigė, kad pernai, komisijos skaičiavimu, iš šešėlio ištraukta bent 160 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

c

diena reikia baudom apkarstyt uz nuodu reklama!!!

Anonimas

GEREJA !!! DDDDDDDDDDD

SUSIJUSIOS NAUJIENOS