Sukčiavimu apkaltintas buvęs Temidės tarnas teisme nepasirodė: jo sveikata nėra geležinė | kl.lt

SUKČIAVIMU APKALTINTAS BUVĘS TEMIDĖS TARNAS TEISME NEPASIRODĖ: JO SVEIKATA NĖRA GELEŽINĖ

  • 1

Liūdnai Lietuvoje pagarsėjęs buvęs Joniškio rajono teismo teisėjas Saulius Remeika dabar kaltinamas sukčiavimu ir apgaulingu finansinės apskaitos tvarkymu dirbant advokato padėjėjo darbą, pranešama LNK reportaže.

„Jis yra kaltinamas sukčiavimu. Iš fizinių asmenų sukčiavimo būdu užvaldydavo lėšas. Bendra suma siekia apie 50 tūkst. eurų“, – kalbėjo prokuroras Ričardas Bendikas.

Šiaulių apylinkės teisme kaltinamasis nepasirodė. S. Remeika teismo posėdyje dalyvavo per nuotolį dėl sveikatos problemų.

„Kiek suprantu, jo sveikata nėra geležinė. Nors turėjo atvykti. Gerai būtų, kad jis visą laiką dalyvautų. Galbūt būklė tokia, jog šiandien negalėjo“, – teigė advokatas Rimas Andrikis.

Kiek suprantu, jo sveikata nėra geležinė. Nors turėjo atvykti. Gerai būtų, kad jis visą laiką dalyvautų.

Byla taip ir nebuvo pradėta nagrinėti, kadangi Šiaulių apylinkės teismo teisėjas priėmė advokato prašymą ir nutarė kreiptis į Lietuvos apeliacinį teismą, kad išsiaiškintų, ar Šiaulių apygardos teismo teritorijoje esantis teismas gali nagrinėti šią baudžiamąją bylą. Kaltinamasis S. Remeika ir advokatas siekia, kad byla dėl sukčiavimo būtų nagrinėjama kitoje apygardoje. Jų prašymas grindžiamas tuo, kad anksčiau dirbęs teisėju kaltinamasis turėjo kolegiškų santykių su Šiaulių apygardos teismo teisėjais.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Kadangi nagrinėjama buvusio teisėjo byla ir nurodoma, kad teisėjas pažinojo kolegas, kurie dirba apylinkės bei apygardos teismuose. Aš taip pat kaip teisėjas pasitikrinčiau, ar galiu nagrinėti bylą, ar aš būsiu visiškai objektyviai nešališkas“, – kalbėjo Šiaulių apylinkės teismo teisėjas Mantas Liesis.

S. Remeika dar 2014 m. buvo atleistas iš teisėjo pareigų dėl teisėjo vardo pažeminimo. Jis aplaidžiai vykdė savo pareigas, nuolat ir šiurkščiai pažeidinėjo įstatymus, vilkino bylų nagrinėjimą iki senaties, baudžiamųjų bylų protokoluose fiksavo fiktyvius teismo posėdžius, kurie realiai nebuvo organizuojami.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

matomai skysta tryda

gavo ....tryda prapuls kada teisejai jy isteisins ir israsys simtatukstantine euru premija uz sugaista laika....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS