Pilietiškas šiaulietis padangų badytoją atidavė į pareigūnų rankas: vyras atkakliai sekė nusikaltėlį | kl.lt

PILIETIŠKAS ŠIAULIETIS PADANGŲ BADYTOJĄ ATIDAVĖ Į PAREIGŪNŲ RANKAS: VYRAS ATKAKLIAI SEKĖ NUSIKALTĖLĮ

  • 1

Svetimo turto niokojimas visuomenėje vis dar pasitaikantis reiškinys, o niokotojai taip elgdamiesi ne visada turi aiškius motyvus. Visgi už kitiems kenkti niežtinčius pirštus sumokėti tenka, o ypač greitai pričiumpami tie, kuriems nuo atsakomybės pabėgti neleidžia pilietiška bendruomenė.

Toks pilietiškumo pavyzdys yra šiaulietis vardu Sergej, kuris iš akių nepaleido įtarimų sukėlusio vyriškio iki pat atvykstant policijai ir jį sulaikant.

Vėlų lapkričio 20-osios vakarą, jau prieš vidurnaktį, Šiauliuose gyvenančio Sergejaus žmonai kilo įtarimas, kad kažkas mėgina pradurti automobilio padangas, suveikė signalizacija. Perspėtas žmonos, vyras nedelsdamas pribėgo prie lango, žvilgtelėjo į kiemą, tačiau jame nieko įtartino neišvydo.

Visgi nuojauta Sergejui kuždėjo, kad kažkas čia ne taip, todėl jis išbėgo į kiemą apsidairyti. Aplink vyras nieko įtartino nematė, tik kieme sutiktas vaikinas nurodė, jog įtariamas nusikaltėlis patraukė link Lygumų gatvės. Sergėjus nedvejodamas ten ir nuėjo, o pakeliui dar spėjo paskambinti žmonai ir paklausti, kaip atrodė aplink automobilį besisukiojęs žmogus. Jau netrukus prieš save Sergejus išvydo apibūdinimą atitinkantį vyriškį ir pradėjo jį sekti. Kiek atsilikdamas jis ėjo paskui įtariamąjį Lygumų, Šeduvos, Žuvininkų gatvėmis, o įtariamajam netikėtai sustojus, Sergėjus nieko neslėpdamas paklausė, kodėl šis badė automobilių padangas. Vyriškis, žinoma, atšovė nieko nepadaręs ir nužingsniavo toliau Tinklų gatve, o Sergejus, telefonu jau bendraudamas su policijos pareigūnais, ir toliau atkakliai sekė jam iš paskos.

Šiaulių policijos nuotr.

Netrukus pasirodė ir policijos pareigūnai, kurie sulaikė priešintis nė nebandžiusį įtariamąjį. Grįžus į daugiabučio namo kiemą pastebėta, kad iš tiesų buvo pradurtos net kelių automobilių padangos. Jei ne Sergejaus ryžtas ir atkaklumas, tkėtina, kad gyventojams būtų likę spėlioti, kas sugadino jų turtą.

Šiaulių miesto ir rajono policijos viršininkas Marijus Macis vakar įteikė Sergejui atminimo dovanas, dėkodamas jam už šaunų bendradarbiavimą su policija ir pilietiškumą. Gera žinoti, kad visuomenėje gyvena tokie pilietiški žmonės.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

o klausimas kodel jis taip dare,gal tackes ant saligatviu laike ir neapsikente gyventojai griebesi tokiu budu juos sutramdyt,pas mus ir buvo veikejas kuris palygindavo valytuvus tiems kurie laike tackes ant saligatviu ir ikliuvo, juk galima paveiksluot ir nuotraukas siust i policija lt

SUSIJUSIOS NAUJIENOS