Plinta naujas sukčiavimo būdas: laiškai ateina iš „Sodros“, VMI ir banko | kl.lt

PLINTA NAUJAS SUKČIAVIMO BŪDAS: LAIŠKAI ATEINA IŠ „SODROS“, VMI IR BANKO

  • 7

Socialiniame tinkle „Facebook“ žmonės perspėja apie naujausią sukčių būdą, kaip išvilioti pinigus. Raginama neprarasti budrumo ir neužkibti ant jų kabliuko. Nepakliūti sukčiams į rankas ragina ir Lietuvos policija.

Gyventojams į elektroninį paštą ar SMS žinute tariamai „Sodra“, Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI), bankas platina pranešimus apie pinigų perlaidas.

„Laba diena, norėjome pranešti, jog turite pinigų perlaidą, kurią turite išsigryninti per savaitę laiko, nes tai gan nemaža pinigų suma, skirta Jums. Apie tai daugiau skaitykite čia“, – taip rašoma netikrame VMI laiške ir kartu pateikiama nuoroda į sukčių puslapį.

Kai kuriais atvejais pranešimuose nurodytos ir perlaidų sumos.

Perspėjama jokiu būdu šiuose laiškuose neatidarinėti nuorodų, mat taip iš tiesų galite įkliūti į sukčių pinkles.

Antradienį apie tokius plintančius pranešimus pranešė ir Lietuvos policija. Informacijos iš žmonių apie tokius laiškus pareigūnai sulaukė nuo praėjusios savaitės pabaigos, BNS sakė policijos atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

Policija perspėjimu pasidalino feisbuke, paviešinusi ir tariamus „Sodros“ bei „Swebank“ laiškus.

„Būkite atidūs, sukčiai! Jei gavote tokias ar panašaus pobūdžio žinutes, ar pranešimus, nespauskite nuorodų ir neatidarinėkite jų“, – teigiama pranešime.

„Sodra“ ragina tikrinti laiško tikrumą

Į šią sukčių platiną informaciją sureagavusi „Sodra“ tikina nieko bendro su šiais pranešimais neturinti.  

„Įtartiną laišką gavę gyventojai jo tikrumą gali patikrinti keliais būdais. Bet kuris į elektroninį paštą atsiųstas pranešimas taip pat atsiduria ir asmeninėje „Sodros“ paskyroje gyventojui arba draudėjui. Taip pat kilus įtarimų galima su mūsų specialistais susisiekti tel. 1883 ir pasitikslinti. Kviečiame gyventojus būti budrius ir neskubėti atidaryti nuorodų“, – aiškino „Sodros“ valdybos Klientų aptarnavimo valdymo skyriaus vedėjas Evaldas Mikutis.

Prie asmeninės paskyros gyventojui galima prisijungti naudojantis šia nuoroda – https://gyventojai.sodra.lt/, o asmeninė paskyra draudėjui pasiekiama paspaudus šią nuorodą – https://draudejai.sodra.lt/. Prie paskyrų jungiamasi saugiu ryšiu, naudojantis elektroninio parašo, elektroninės bankininkystės priemonėmis.

„Sodra“ ragina gyventojus nepasitikėti sukčiais ir pastebėjus įtartiną informaciją ją pasitikrinti bei nedelsiant pranešti policijai.

GALERIJA

  • Plinta naujas sukčiavimo būdas: laiškai ateina iš „Sodros“, VMI ir banko
  • Plinta naujas sukčiavimo būdas: laiškai ateina iš „Sodros“, VMI ir banko
  • Plinta naujas sukčiavimo būdas: laiškai ateina iš „Sodros“, VMI ir banko
"Facebook" nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Krokas

Kokia valdzia tokie ir zmones

///

na...paleido sukcius aferistus is kalejimo, priejimas prie telefonu tapo legalus ...stai jums ir pirmos kregzdutes , anksciau jie siusdavo panasias is kalejimu [bet ten daug problem budavo] dabar laisve viskas legalu.....

Ne nu

Ka čia nusikalbat Klaipėdos dienraštį, paspaudus nuoroda, buni nukreipemas į Casino puslapį . Žiūriu jūs straipsnius copy - paste štampuojat, patis to ne patikrinę, straiopsniai iš gandų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS