Policija atlieka septynis tyrimus dėl rinkimų pažeidimų | kl.lt

POLICIJA ATLIEKA SEPTYNIS TYRIMUS DĖL RINKIMŲ PAŽEIDIMŲ

  • 1

Policija per rinkiminį laikotarpį gavo 170 pranešimų dėl galimų pažeidimų, susijusių su rinkimais, pradėti septyni ikiteisminiai tyrimai, pirmadienį pranešė Policijos departamentas.

Visi ikiteisminiai tyrimai pradėti išankstinio balsavimo metu. Policijos duomenimis, šis tyrimų skaičius yra žymiai mažesnis nei prieš ketverius metus, kai savivaldos rinkimų metu pradėti iš viso 28 ikiteisminiai tyrimai.

Pasak policijos, pranešimai dėl pažeidimų registruoti nuo vasario 20-osios iki kovo 6-osios, per šį laiką taip pat aštuoniais atvejais pradėti aplinkybių patikslinimai.

„Dviejuose ikiteisminiuose tyrimuose nustatyti įtariamieji – pranešimai apie įtarimą įteikti dviem asmenims“, – nurodė policija.

Sekmadienį vykusių rinkimų metu pareigūnai gavo 90 pranešimų apie galimus pažeidimus. Ikiteisminių tyrimų nepradėta, tačiau policija atlieka penkis aplinkybių patikslinimus dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų teise Kauno, Alytaus ir Tauragės apskrityse.

Daugiausiai užfiksuota pranešimų, susijusių su agitacijos taisyklių pažeidimais bei galimu rinkėjų papirkimu ir pavežimu.

„Daugiausiai užfiksuota pranešimų, susijusių su agitacijos taisyklių pažeidimais bei galimu rinkėjų papirkimu ir pavežimu. Taip pat gauti pranešimai dėl rinkimų tvarkos pažeidimų, viešosios tvarkos pažeidimų, biuletenių fotografavimo. Didžioji dalis pranešimų, susijusių su galimais rinkėjų papirkimais, patikrinus informaciją, nepasitvirtino“, – rašoma policijos pranešime.

Daugiausiai pranešimų, susijusių su rinkimais, užregistruota Alytaus ir Vilniaus apskrityse, mažiausiai – Utenos ir Šiaulių-Telšių apskrityse.

Šiaulių ir Vilniaus apskrityse taip pat surašyti du administracinių nusižengimų protokolai dėl alkoholinių gėrimų viešose vietose vartojimo.

Pasak policijos, pranešimų skaičius yra panašus kaip ir 2019 metais vykusių rinkimų į savivaldybių tarybas ir merus metu.

Skirtingai, negu prieš ketverius metus, šių rinkimų metu daugiausiai pranešimų gauta dėl agitacijos taisyklių pažeidimų. Taip pat, gauti pranešimai dėl galimo rinkėjų papirkimo ar rinkėjų pavežimo, tačiau patikrinus pranešimus dėl papirkimo, didžioji dalis jų nepasitvirtino.

Tiek prieš ketverius metus, tiek ir šiemet daugiausiai pranešimų fiksuota Alytaus ir Vilniaus apskrityse.

Kaip rodo Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenys, daugiausiai balsų savivaldybių tarybų rinkimuose surinko socialdemokratai ir konservatoriai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

???

tik viskas del ivaizdzio o Kaune dainavos apygarda atsisake aptarnaut sunkiai paeinanti senuka geda iki ko mes nusirytom kur viskas pinigais kvepia o kai ju nebus pagal svaba tapsim /laimingais/ir balsuosime bidoniskai kartu su dvasiomis tai matomai ir siandien jos valdones gyvieji ignoruojami gal ir gerai reiskia dar leis pagyvent o jus ten nerkites is kailio kol sis nusisers ,,,,,,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS