Policija paskelbė apie reidus: stebės, ar vairuojant nesinaudojama telefonais | kl.lt

POLICIJA PASKELBĖ APIE REIDUS: STEBĖS, AR VAIRUOJANT NESINAUDOJAMA TELEFONAIS

  • 2

Vis dar didelė dalis vairuotojų nepaiso Kelių eismo taisyklių reikalavimo – draudimo naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant. Todėl visą šią savaitę, lapkričio 16–22 d., policija šalies keliuose organizuoja tikslines prevencines priemones. Dėmesys skiriamas vairuotojams, ar jie vairuodami neužsiima pašaline veikla, nesusijusia su saugiu dalyvavimu eisme.

Policijos pareigūnai šią prevencinę priemonę vykdys taikydami įvairius patruliavimo būdus, prioritetas bus teikiamas nekontaktiniam pažeidimų atskleidimui taikant efektyvius pažeidimų fiksavimo metodus, pavyzdžiui, ne tik fiksuojant vaizdą iš eisme dalyvaujančios tarnybinės transporto priemonės, bet ir iš šalia kelio esančių pastatų, patruliuojant pėsčiomis, išlipus iš transporto priemonės ir pan. Šių metų gegužę (25–31 d.) ir spalį (7–13 d.) organizuotų analogiškų prevencinių priemonių metu buvo išaiškinti atitinkamai 1 192 ir 1 002 atvejai, kai vairuotojai vairuodami naudojosi mobiliojo ryšio priemonėmis.

Užtenka akimirkos nukreipti dėmesį nuo vairavimo ir to, kas vyksta kelyje, ir iki nelaimės – vienas žingsnis.

Vairuojant naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis nemažai daliai vairuotojų tarsi įprasta ir net nesusimąstoma, kad tai gali būti viena iš eismo įvykio priežasčių. Statistika byloja, kad beveik trečdalis visų eismo įvykių įvyksta dėl vairuotojų veiksmų, nesusijusių su vairavimu, nepakankamo dėmesingumo ir atidumo kelyje. Per metus policijos pareigūnai išaiškina 18 000–20 000 atvejų, kai vairuotojai nepaiso Kelių eismo taisyklių reikalavimo vairuojant nesinaudoti mobiliojo ryšio priemonėmis neturint laisvų rankų įrangos.

Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Vytautas Grašys akcentuoja: „Užtenka akimirkos nukreipti dėmesį nuo vairavimo ir to, kas vyksta kelyje, ir iki nelaimės – vienas žingsnis. Tokie eismo įvykiai, kai atsitrenkiama į priekyje važiuojančią transporto priemonę, darant posūkį, išvažiuojant iš šalutinio kelio, kai nepastebima einančio pėsčiojo, yra neretai susiję su tuo, kad vairuotojas dėmesį nukreipė nuo savo pagrindinio darbo – vairavimo, nes reikėjo skubiai atsiliepti į mobiliojo skambutį, perskaityti gautą žinutę išmaniajame, čia ir dabar su keleiviu išspręsti neatidėliotiną problemą“.

Gresia ne tik bauda

Administracinė atsakomybė už draudimo vairuotojams naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis, kai jomis naudojamasi rankomis (išskyrus tuos atvejus, kai stovinčios transporto priemonės variklis išjungtas), nesilaikymą numatyta Administracinių nusižengimų kodekse (417 straipsnio 3 dalis). Bauda siekia nuo 60 iki 90 eurų, už šį nusižengimą gali būti skiriamas ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo 1 iki 3 mėnesių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

keleivis

Geriau nupirkit laisvų rankų įrangą autobusų vairuotojams,nes kas antras vairuotojas, ypač garbaus amžiaus,plepa telefonu vairuojant

Anonimas

pagrindiniai pliurpejai su ismaniaisiais bobos,jos istisai su jais pliurpe,raso smskes, vyrai retai kurie pliurpe,jie naudojasi tackiu garsiakalbiais

SUSIJUSIOS NAUJIENOS