Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl P. Gražulio neapykantos prieš homoseksualus | kl.lt

POLICIJA PRADĖJO IKITEISMINĮ TYRIMĄ DĖL P. GRAŽULIO NEAPYKANTOS PRIEŠ HOMOSEKSUALUS

Vilniaus policija trečiadienį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl Seimo nario Petro Gražulio galimo neapykantos kurstymo prieš homoseksualius asmenis.

Tai BNS pranešė policijos atstovė Julija Samorokovskaja.

Pasak jos, tyrimas pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso 170 straipsnio 2 dalį, numatančią atsakomybę už kurstymą prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas viešai tyčiojosi, niekino, skatino neapykantą ar kurstė diskriminuoti žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl amžiaus, lyties, seksualinės orientacijos, neįgalumo, rasės, odos spalvos, tautybės, kalbos, kilmės, etninės kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Seimui praėjusį ketvirtadienį svarstė dviejų įstatymų projektus, kuriais siekiama reguliuoti kartu gyvenančių nesusituokusių asmenų santykius.

Po pateikimo pritarus šiems abiem projektams Seimo Regionų frakcijos atstovas, Tautos ir teisingumo sąjungos (centristų, tautininkų) pirmininkas P. Gražulis priėjo netoli Seimo posėdžių salės durų stovėjusių LGBT bendruomenės atstovų ir sakė, kad homoseksualizmas, pederastija yra blogis, tie žmonės platina venerines ligas.

Iš kur tu atsiradai? (...) Iš kur tie pederastai atsirado?

„Ir su avimis, ir lavonais, su vaikais, su vyrais. Paskaitykit Šventąjį Raštą, čia iškrypimas“, – taip P. Gražulis kreipėsi į vieną LGBT bendruomenės atstovą. Pastarasis atsakė, kad Seimo narys nusikalba.

„Iš kur tu atsiradai? (...) Iš kur tie pederastai atsirado?“ – klausė Seimo narys.

„Jūs esate išsigimęs. Dievas sukūrė vyrą ir moterį, – karščiavosi P. Gražulis. – Jūs ten lovoje darykite, ką jūs darote, bet neikit ant stogų ir nešaukite.“

P. Gražulis kitoje byloje yra nuteistas dėl piktnaudžiavimo Seimo nario teisėmis, jam skirta daugiau nei 15 tūkst. eurų bauda. Politikas nuosprendį apskundė, jis nėra įsiteisėjęs.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Tik

Šiaip tai reikėtų pradėti tyrimą dėl Seimo rūmuose besiskėtriojusių prienburnių. Kas juos ten įleido?

šaunuolis!

niekada nepripažinsim šių ligonių

Stiprybės,Petrai.

Kova sunki,bet šventa.Todėl nugalėsime žmonijos priešus:1.lgbt.2.Putinistus/rašistus/.3.Saracėnus/islamistus/.4.V.Matijošaitį/aferistus/.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS