Policija sulaikė ne pirmą kartą svetimais automobiliais važinėjusius radviliškiečius | kl.lt

POLICIJA SULAIKĖ NE PIRMĄ KARTĄ SVETIMAIS AUTOMOBILIAIS VAŽINĖJUSIUS RADVILIŠKIEČIUS

  • 1

Radviliškio rajone gyvenantys jaunuoliai įtariami pavogę automobilį ir pasikėsinę pavogti dar vieną.

Kaip ketvirtadienį pranešė Šiaulių apskrities policija, šie vaikinai jau yra įtariamieji byloje dėl labai panašių vasarį įvykdytų nusikaltimų.

Antradienio rytą į policiją kreipėsi Radviliškio gyventojas, po nakties gyvenamojo namo kieme neberadęs savo automobilio „Toyota Land Cruiser“. Pavogtasis automobilis nakčiai buvo paliktas neužrakintas, jame buvo palikti ir atsarginiai užvedimo rakteliai, automobilio dokumentai bei piniginė su banko kortelėmis.

Pradėjus minėto automobilio vagystės tyrimą, buvo sulaukta pranešimo iš Radviliškio rajono Mažulių kaimo, kuriame gyvenanti moteris pranešė apie pasikėsinimą pavogti jos automobilį „Opel Astra“, kuris naktį buvo paliktas taip pat neužrakintas.

Pasak policijos, Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnai neabejojo, kad su šiais nusikaltimais susiję jaunuoliai, vasario mėnesį buvę sulaikyti po neužrakintų automobilių vagysčių.

Tuomet vaikinai atsidūrė areštinėje, dėl padarytų vagysčių jiems buvo pareikšti įtarimai ir skirta kardomoji priemonė, nesusijusi su laisvės atėmimu.

Sužinojus apie gegužės 26-osios neužrakintų automobilių vagystes, pareigūnai nuvyko į Linkaičius, kur gyvenęs septyniolikmetis prisipažino, kad naktį dalyvavo neužrakintų automobilių paieškoje ir jų vagystėje su aštuoniolikmečiu draugu. Šis irgi buvo sulaikytas po kelių valandų.

Pasak policijos, alaus išgėrę paaugliai dviračiais išvažiavo ieškoti pasivažinėjimui tinkamo automobilio, Radviliškyje suradę nerakintą „Toyota Land Cruiser“ jie vidun įkėlė dviračius ir išvažiavo. Automobilį vairavo septyniolikmetis, neturintis teisės vairuoti.

Vairavimo įgūdžių neturintis nepilnametis nesuvaldė automobilio ir jis įklimpo griovyje. Palikę automobilį ir dviračiais pavažiavę iki artimiausios Mažulių kaime esančios sodybos bei kieme radę neužrakintą „Opel Astra“, vaikinai pabandė jį užvesti, tačiau nepavykus to padaryti, jie paliko iš kiemo išstumtą automobilį likimo valiai, sėdo ant dviračių ir parmynė namo į Linkaičius.

Pradėti du ikiteisminiai tyrimai dėl vagysčių, o paaugliams skirtos kardomosios priemonės: septyniolikmetis suimtas dviem, jo draugas – trims mėnesiams.

Pasak policijos, vasarį šie vaikinai įtariami išdaužę penkių automobilių stiklus ir automobilius apvogę, nusiaubę netoliese buvusį sodo namelį. Vėliau jie pasisavino du automobilius ir jais pasivažinėję pėsčiomis grįžo namo. Tuomet jie taip pat buvo apsvaigę nuo alkoholio.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

stasas

bukit geri zmones nerakinkit masinu ipac nauju palikit likimo valei tegu vazinejasi biedni vagys

SUSIJUSIOS NAUJIENOS