Policijai perduoti ginklai iš dar dviejų muziejų | kl.lt

POLICIJAI PERDUOTI GINKLAI IŠ DAR DVIEJŲ MUZIEJŲ

  • 1

Policijai perduoti ginklai iš dar dviejų muziejų, pranešė Policijos departamentas.

Penktadienį Marijampolės pareigūnams savanoriškai perduoti Vilkaviškio rajone Paežerių kaime muziejuje neteisėtai laikomi šaunamieji ginklai ir jų dalys bei trys vienetai šaudmenų.

Taip pat pareigūnams buvo savanoriškai perduoti Šakių rajone Tubelių kaime muziejuje neteisėtai laikomi šaunamieji ginklai: senovinis pistoletas ir senovinis šautuvas be spynos mechanizmo.

Kaip skelbta, policijos pareigūnų vizito dėl karo laikų ginklų sulaukė jau ne vienas Lietuvos muziejus. Kovą policija iš Klaipėdos piliavietėje įsikūrusio Antrojo pasaulinio karo muziejus „39/45“ ekspozicijos išvežė įvairių laikmečių ginklų, jų dalių, sprogmenų, minosvaidžių sviedinių.

Į muziejų buvo iškviesti išminuotojai, nes patikrinimo metu rastas karo laikų artilerijos sviedinys ir dvi rankinės granatos. Sprogmenis išsivežė Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai.

Karo laikų ginklus ir jų dalis policija taip pat išsivežė ir iš muziejų Joniškyje, Raseiniuose ir Varėnos rajone.

2019 metais Lietuvoje priimta Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymo pataisa, numatanti, kad net tie ginklai, kurie yra pripažinti visiškai netinkami šaudyti, turi būti įregistruoti ir tai turi būti padaryta iki šių metų rugsėjo mėnesio.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tuoj

is karo muziejaus visas ietis,kardus ir patrankas isves-truksta ginkluotes-sunkus laikai atejo-ka padarysi

SUSIJUSIOS NAUJIENOS