Policijos pareigūnų prevencinė akcija: buvo tikrintos sunkiasvorės transporto priemonės | kl.lt

POLICIJOS PAREIGŪNŲ PREVENCINĖ AKCIJA: BUVO TIKRINTOS SUNKIASVORĖS TRANSPORTO PRIEMONĖS

  • 2

Alytaus policijos pareigūnai Lazdijų rajone rugpjūčio 8–9 dienomis kartu su Lietuvos transporto saugos administracija (LTSA) vykdė prevencinę akciją ir didžiausią dėmesį skyrė eismo saugumo keliuose reikalavimams, praneša Alytaus policija.

Šios tarpinstituciniu principu organizuotos akcijos metu Lazdijų rajono keliuose buvo tikrintos sunkiasvorės transporto priemonės, stebint ar kroviniai vežami nepažeidžiant nustatytų svorio ir vežimo reikalavimų. Už viršytą didžiausią leistiną bendrą masę (40 tonų) yra numatyta administracinė atsakomybė ir tomis dienomis buvo sulaikyti penki miškavežiai. Automobiliai buvo nugabenti į konkrečią vietą ir pasverti, taip nustatant bendrą krovinio masę.

Visiems transporto priemonių vairuotojams ir įmonių vadovams buvo surašyti administracinių nusižengimų protokolai. Keturi automobiliai priklausė Lenkijos Respublikos įmonėms, o didžiausią leistiną masę daugiau nei septyniolika tonų viršijusi transporto priemonė registruota Lietuvoje, Šalčininkų rajone esančioje įmonėje. Šios transporto priemonės 33 metų vairuotojas bendrai už vežimo taisyklių pažeidimus (pavyzdžiui, gabenant netinkamai prisegtą krovinį, viršsvorį ir pan.) yra baustas penkis kartus.

Už tai, kad vežamas krovinys viršija didžiausią leidžiamąją masę vyriškiui buvo surašytas protokolas ir jam gresia bauda nuo devynių šimtų iki dviejų tūkstančių eurų.

GALERIJA

  • Policijos pareigūnų prevencinė akcija: buvo tikrintos sunkiasvorės transporto priemonės
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

vairuotojas baustas 5 kartus

i vis dar kiravoja.... sunkus gyvenimas lietuvoj uzgrudina...baudomis tau valdzia aiskiai sako nori gyvent kaip zmogus ...ramiai be baudu vaziuok i uzsieni...

Tai ar

ne iskrypeliski istatymai,kai uz krovinio siunteju ir vezejo pazeidimus,baudzia vairuotoja!?? Uz ka!? Ka jis gali!? Tik dirbti arba ne! Uztai netikrina sunkvezimiu technines bukles,tachografo atjungeju ar magnetu naudojimo,ad blue emuliatoriu irengimo,nes tai - naudinga verslininkams! Netikrina,ar vairuotojo kabinoje veikia kondicionierius,autonominis sildymas,saldiklis maistui. Vairuotojas gi - ne zmogus! Pagyvens budoje ir taip. Netikrina,ar sumokama vairuotojams uz darba ir ar tai atitinka faktiskai dirbta laika. Todel ir tebegalioja "susitarimai zodziu" po 12 centu uz kilometra! Todel taip lengva priversti vairuotoja naudoti ta magneta ar atjungeja,kad bent tukstanti uzdirbtu,menesi namu nematydamas... Bet sitai LTSA ponaiciu nedomina! Ne uz dyka,zinoma.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS