Policijos virtualiam patruliui – šimtai skundų: yra gavusių baudas, kai kuriems gresia teistumas | kl.lt

POLICIJOS VIRTUALIAM PATRULIUI – ŠIMTAI SKUNDŲ: YRA GAVUSIŲ BAUDAS, KAI KURIEMS GRESIA TEISTUMAS

  • 14

Daugiau nei mėnesį elektroninėje erdvėje patruliuojantys pareigūnai sulaukė 576 pranešimų iš gyventojų ar įstaigų, praneša Policijos departamentas.

Didžiosios dalies pranešimų – 489 sulaukta besikreipiant per socialiniame tinkle „Facebook“ esančią Policijos virtualaus patrulio paskyrą, o dar 79 – siunčiant laiškus elektroniniu paštu virtualus.patrulis@policija.lt.

Pasak Policijos departamento, gautų pranešimų pobūdis – labai įvairus, tačiau dažniausiai pasitaikantys atvejai – tokie:

– Perduodama informacija dėl galimo įvairaus tipo sukčiavimo. Pavyzdžiui, kai siūloma įsigyti vairuotojo pažymėjimus, akcizais apmokestintų ar narkotinių medžiagų ir panašiai.

– Kreipiamasi nukentėjus nuo sukčių – sumokėjus už daiktą ir jo negavus. Taip pat apgavyste grįstų pasiūlymų investuoti.

– Sulaukiama pranešimų ir dėl konsultacijos, kai galimai pažeidžiama žmogaus garbė ar orumas.

– Pasitaiko ir kreipimusi dėl grasinimų, neapykantos kalbos ir diskriminacijos, kai atsiunčiami komentarai ar socialinių tinklų įrašai, kuriais yra bandoma kurstyti neapykanta prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę, ar viešinami diskriminacinio pobūdžio pranešimai dėl tautybės, rasės, lyties, kilmės, religijos ar kitos grupinės priklausomybės. Taip pat vertinama informacija dėl galimų neapykantos nusikaltimų, kai pranešimai yra gaunami iš www.manoteisės.lt.

– Pateikiama ir kita informacija, kuri, asmenų nuomone, gali būti aktuali policijai dėl galimai vykdomos antivalstybinės veiklos, ar netinkamo turinio publikavimo.

Kaip teigia Policijos departamento atstovai, atlikus pirminį informacijos vertinimą, į teritorines policijos įstaigas tolimesniam tyrimui perduotos 32 medžiagos: vienuolika – dėl neapykantos kurstymo, trys dėl diskriminacijos, devynios dėl sukčiavimo ir dvi dėl viešosios tvarkos pažeidimo internete.

Iš virtualaus policijos patrulio perduotos informacijos pradėti keturi ikiteisminiai tyrimai: trys dėl neapykantos kurstymo ir vienas dėl rūbų su galimai padirbtais prekiniais ženklais prekybos. Taip pat vienas ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl pornografinio turinio viešinimo. Šešių pranešimų aplinkybės dar tikslinamos. Surašyti penki administracinių nusižengimų protokolai: trys dėl sukčiavimo, du dėl nelegalių ginklų pardavinėjimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Norejau iskusti virtualu patruli

Jis yra pedofilas.

STALINAS

AŠ DŽIAUGIUOSI KAD IR LIETUVOJE YRA STUKAČIAI....GREIT VYRAS SKUS ŽMONĄ O ĮDUOTI LIETUVIŠKO PAVLIKO MOROZOVO SENELIAI BUS SUŠAUDYTI....

LIETUVA

TAI IRANAS. SIAUČIA DOROVĖS POLICIJA....TAI ĮRODYMAS KAD KOSTITUCIJA TAI TUALETINIS POPIERIUS IR ŽMOGAUS TEISES LIETUVOJE GREIT GINS BALYARUSIJA...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS