Policijos virtualus patrulis: kaip manote, kiek turėtų kainuoti „Gucci“ ar „Prada“ rankinė? | kl.lt

POLICIJOS VIRTUALUS PATRULIS: KAIP MANOTE, KIEK TURĖTŲ KAINUOTI „GUCCI“ AR „PRADA“ RANKINĖ?

  • 4

Policijos virtualus patrulis siūlo sau užduoti elementarų klausimą: „Kaip jūs manote, kiek turėtų kainuoti „Gucci“, „Prada“ ar „Louis Vuitton“ rankinė? O „Adidas“ marškinėliai?“ 

„Atskleisime paslaptį. Internete nesunkiai galima rasti minėtų prekių ženklų rankinių už 60 eurų, o marškinėlių – už 10 eurų. Jūs puikiai suprantate, kad taip neturėtų būti, bet kartu matote pateiktas prekių nuotraukas, kuriose daiktai atrodo išties viliojančiai“, – rašo Policijos virtualus patrulis.

Kaip nesuklysti ir nenusipirkti visiško šlamšto?

„Pradėkime nuo to, kad norint žinoti, ar prekė kokybiška ir originali, prieš perkant, pradžiai vertėtų pasidomėti oficialiose prekių ženklų tinklapiuose, kaip atskirti originalą nuo kopijos. Bet gal kokybiška kopija nėra jau taip ir blogai – pagalvojote kažkas iš jūsų? O štai tada vertėtų „įsijungti“ savo logiką ir sveiką protą. Tam, kad pagamintų marškinėlius, reikia pirkti audinį, sukirpti, pasiūti, užrašyti ant gaminio „adidas“, tinkamai supakuoti, išspręsti logistikos problemas, kad tie marškinėliai pasiektų Lietuvą ir dar gauti pelną. Tai kokia turi būti jų savikaina, jei kažkas jums Lietuvoje juos parduoda už 10 eurų? Ar gali tokia prekė būti kokybiška ir ar gali pasaulinio garso save gerbianti kompanija taip elgtis?“ – rašoma Policijos virtualaus patrulio feisbuko paskyroje.

Yra ir dar vienas būdas, kaip išvengti klastočių. „Tai – nepirkti prekių iš bet ko. Beje, apie tai norėtųsi šiek tiek plačiau. Vos prieš keletą dienų feisbuke, vienoje iš bene daugiausiai narių turinčių grupių, kuri vienija jaunas ir aktyvias mamas, atsirado skelbimas su kainomis, iš kurio mes jums ir pateikėme. Kuo viskas baigėsi? Ikiteisminiu tyrimu, milžinišku kiekių prekių poėmiu ir perdavimu specialistams klastotės faktui patvirtinti. Kad tai klastotės – akivaizdu, bet formalumus išlaikyti būtina, – rašo policijos pareigūnai. –  O toliau, tai jau belieka tik pacituoti Lietuvos Respublikos baudžiamąjį kodeksą.“

Tas, kas neturėdamas leidimo svetimu prekių ženklu pažymėjo didelį prekių kiekį ar pateikė jas realizuoti arba pasinaudojo svetimu paslaugų ženklu ir dėl to padarė didelės žalos, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų, o tas, kas stambiu mastu ėmėsi ūkinės, komercinės veiklos neturėdamas licencijos (leidimo) veiklai – net iki ketverių metų.

„Greičiausiai tų „jaunųjų verslininkių“ niekas nepasodins ir atsipirks jos švelnesnėmis bausmėmis, bet anketoje, kurią gali tekti pildyti darbinantis, stojant mokytis ar dar kur nors, grafoje „teistumas“ jau teks rašyti žodelį TAIP. Sutikite – „ne fontanai“. O dabar apie tai, kodėl tai dar yra svarbu. Pirkdami akivaizdžias klastotes, jūs ne tik, kad apgaunate save, bet jūs prisidedate prie vergiško darbo trečiose šalyse skatinimo ir net prie žiauraus vaikų išnaudojimo. Susimąstykite – ar tai tikrai verta?“ – įrašą baigė policijos pareigūnai.

GALERIJA

  • Policijos virtualus patrulis: kaip manote, kiek turėtų kainuoti „Gucci“ ar „Prada“ rankinė?
  • Policijos virtualus patrulis: kaip manote, kiek turėtų kainuoti „Gucci“ ar „Prada“ rankinė?
Policijos virtualaus patrulio "Facebook" nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

maxsimum 5 eurus

visas slamstas Gaminamas Kinijoj ,su kitu saliu firminiais pavadinimais...o tikri firminiai gaminiai -gaminami pagal uzsakyma firmoj..ir niekas nevaiksto po turgaus , ar ,,,akropoliu,,, ,,,firmines,,, parduotuves -ieskodami ,,,tikro firminio daikto,,,,

nu nu

kokias nesamones jie cia lecina visi tie adidasai gaminami tuose paciuose fabikuose Kinijoje, tu prekiu savikaina ir yra 10-60eur, tik kazkam reikia 100-200-300% pelno, o kazkam uztenka ir 10% ir gerai tai nesvaikit, kas turtingi tie tegul eina perka uz kosmines kainas is firminiu parduotuviu, o man ir is interneto "papigiai' bus gerai.

Kaunietis

Kiek suprantu tai turginiu mažo intelekto prekių ženklai normalūs žmonės šių ženklų nesirenka.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS