Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl mįslingo skrydžio iš Lietuvos per Rytų Europą | kl.lt

PRADĖTAS IKITEISMINIS TYRIMAS DĖL MĮSLINGO SKRYDŽIO IŠ LIETUVOS PER RYTŲ EUROPĄ

Policija ketvirtadienį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl praėjusią savaitę vykusio mįslingo skrydžio iš Lietuvos per Rytų Europą, BNS patvirtino Kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojas Saulius Briginas.

„Kriminalinės policijos biure pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl tarptautinių oro skrydžių taisyklių pažeidimo“, – teigė pareigūnas.

Minimame Baudžiamojo kodekso straipsnyje teigiama, kad orlaivio ar kito skraidymo įrenginio ekipažo narys, pažeidęs tarptautinių skrydžių taisykles įskrisdamas į Lietuvą arba iš jos išskrisdamas, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Kriminalinės policijos vadovo pavaduotojo teigimu, tyrimui vadovaus Generalinė prokuratūra.

Įtariama, jog buvo pažeistos tarptautinės skrydžių taisyklės.

„Įtariama, jog buvo pažeistos tarptautinės skrydžių taisyklės, kurios reglamentuoja, kad negalima vykdyti tarptautinių skrydžių, nepateikus skrydžio plano“, – kalbėjo S. Briginas.

„Taip pat lėktuvas apskritai neturėjo skrydžių leidimo, nes kiekvienas lėktuvas turi leidimą skrydžiams vykdyti. Tai nei Lietuvoje jis galėjo tokį skrydį vykdyti, nei tuo labiau tarptautinį“, – pridūrė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

zigmas

Štai jums oro policijos budrumas Putinas pasiuntė pora eilinių KAREIVUKŲ ir NATO POLICIJA PLIURPT Į KELNES

y

Toks Bronius Zaronskis, kilęs iš Pasvalio krašto, skraidino tą lėktuvėlį parduoti. Kad nemokėti mokesčių, išsijungė signalus ir neatsakė į radio ryšį.

Nedomina

Elementarus dėmesio stygius. Didelė tikimybė, patys organizavo režisavo, patys tirs ir stebuklingai išaiškins ką ir patys buvo parengę. Galimai tas pareigūnas ant motociklo ilgesnių atstumų gabendamas narkotikus iki jurisdikcijos šulų, žinomesnių medikų, performansų rengėjų ir prodiuserių bei politikų, valdininkėlių ir kito neva elito kur net idiotai ir mankurtai su magistrų diplomais ar net mokslų daktarai štai jiems iki namų durų vežė vežė tuos kvaišalus, bet dabar adresatai kitur. Reikia kitų susisiekimo priemonių ir naujų platinimo tinklų o prokuratūrose patikrins ar šis klounados triukas išdegs ir kiek dėmesio pritrauks. Galimai. Ė. Beje. Ar nepradėjo potencialūs naujai po vasario pabaigos į Lietuvą surėplioję parazitai kur atseit visi neva talentingi muzikantai ir scenos darbuotojai rėksniai ir trali gali festivali siūlyti pinigų mažuliukų lėktuviukų serijiniai gamybai? Ne? Nejaugi? Į tuos mažuliukus lėktuvus kaip tik telpa mažuliukai žmogai iki 145 cm ūgio. Visi gagarinai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS