Praėjusią savaitę apie galimus aplinkosauginius pažeidimus – 352 pranešimai | kl.lt

PRAĖJUSIĄ SAVAITĘ APIE GALIMUS APLINKOSAUGINIUS PAŽEIDIMUS – 352 PRANEŠIMAI

  • 0

Rugsėjo 20–26 d. Aplinkos apsaugos departamentas apie galimus pažeidimus gavo 352 pranešimus. Ne darbo metu gauti 206 pranešimai. Reaguodami į skubius pranešimus ne darbo metu, pareigūnai vyko į iškvietimus 46 kartus.

Praėjusią savaitę Pranešimų priėmimo tarnybos darbuotojams apie žvejybos pažeidimus pranešta penkiolika kartų, medžioklę – devynis kartus. Dėl atliekų deginimo kreiptasi septyniolika kartų, netinkamo atliekų tvarkymo – 25, nuotekų – penkiolika, vandens taršos – tris, vandens transporto priemonių pažeidimų – keturis, neteisėtų kirtimų – šešiolika, vandens apsaugos juostų pažeidimų – vieną, oro taršos – devynis, miškų – keturis, saugomų teritorijų – vieną, avarijų – vieną, kitos taršos – keturis, dėl kitų pažeidimų ir konsultacijų kreiptasi 28 kartus.

Dėl į autoįvykius pakliuvusių laukinių gyvūnų kreiptasi 153 kartus (praėjusią savaitę – 146), dėl kitų įvykių su laukiniais gyvūnais – 47 kartus (praėjusią savaitę – 48).

Iš ne darbo metu gautų 206 pranešimų 46 buvo skubūs, iš jų 96 pranešimai buvo gauti savaitgalį ir 113 darbo dienomis po darbo valandų.

Kaip teigia aplinkosaugininkai, skubūs pranešimai patenka į skubaus reagavimo pranešimų sąrašą, patvirtintą Aplinkos ministerijos įsakymu ir į juos išvykti privaloma per pusvalandį pasyvaus budėjimo metu, per 1 val. – darbo metu. Į kitus pranešimus reaguojama eilės tvarka – t. y. per kuo trumpesnį laiką, bet ne vėliau kaip per dešimt darbo dienų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS