Prailgino bausmę: mirtinai aštuonmetį partrenkęs S. Kaktys vairuoti negalės dvejus metus | kl.lt

PRAILGINO BAUSMĘ: MIRTINAI AŠTUONMETĮ PARTRENKĘS S. KAKTYS VAIRUOTI NEGALĖS DVEJUS METUS

Šiaulių apygardos teismas trečiadienį iki dvejų metų prailgino draudimą vairuoti kelių transporto priemones Regioninės Mažeikių ligoninės vadovui Sigitui Kakčiui.

Anksčiau 65 medikui už avarijos sukėlimą, per kurią žuvo 8 metų vaikas, teismo sprendimu buvo uždrausta vairuoti vienerius metus.

Teismas iš dalies patenkino žuvusiojo berniuko šeimos apeliacinį skundą ir terminą pailgino, BNS pranešė teismo atstovas Vytautas Jončas.

„Kolegija mano, kad tai proporcingas terminas dėl įvykusios avarijos, Kelių eismo taisyklės pažeistos šiurkščiai. Vieneri metai nėra adekvati priemonė“, – sakė V. Jončas.

Po apygardos teismo verdikto nuosprendis įsiteisėjo.

Per avariją vaiko netekę artimieji teisme siekė, kad kaltininkui ilgesniam laikui būtų atimta teisė vairuoti, nes šis toliau pažeidžia Kelių eismo taisykles.

Po 2018 metų rudenį įvykusios nelaimės S. Kaktys dar du kartus buvo nubaustas už greičio viršijimą

Aštuonerių metų vaiko gyvybę nusinešusi nelaimė įvyko prieš trejus metus – 2018 metų lapkričio 15 dieną – Mažeikių rajone, kelio Anulynai–Tirkšliai atkarpoje ties Balėnos kaimu. Nustatyta, kad S. Kaktys važiavo automobiliu 149 kilometrų per valandą greičiu, nors tame kelio ruože nustatytas maksimalus leistinas greitis – 90 kilometrų per valandą.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, tądien po pamokų vaikus namo vežęs mokyklinis autobusas apie 14 valandą sustojo išleisti vieną jų Balėnose.

Bylos duomenimis, lengvuoju automobiliu artėdamas prie priešinio eismo juostoje sustojusio mokyklinio autobuso „VW Crafter Altas“ su įjungtomis įspėjamosiomis mirksinčiomis oranžinėmis šviesomis, S. Kaktys nesulėtino greičio ir nesustojo iškilus grėsmei eismo saugumui praleisti vaikus.

Tuomet Mažeikių rajono savivaldybės tarybos nario konservatoriaus S. Kakčio vairuojamas „Volvo“ partrenkė iš mokyklinio autobuso išlipusį ir važiuojamąją kelio dalį kirtusį mažametį. Dėl daugybinių kaukolės skliauto ir pamato kaulio lūžių, galvos smegenų sumušimo ir aortos krūtininės dalies plyšimo berniukas įvykio vietoje žuvo.

S. Kaktys šiemet gegužės 13 dieną Telšių apylinkės teismo Mažeikių rūmų nuosprendžiu buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės, kaltinamajam susitaikius su nukentėjusiaisiais. Pagal šį teismo verdiktą S. Kaktys laikomas neteistu.

Teismo sprendimu buvo patvirtintas ir S. Kakčio bei nukentėjusiųjų pasirašytas susitarimas dėl žalos atlyginimo ir susitaikymo, kuriame kaltinamasis su nukentėjusiaisiais aptarė likusios nesumokėtos 60 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimą pagal mokėjimo grafiką. 

Tačiau nukentėjusieji ir byloje valstybės kaltinimą palaikantis prokuroras pateikė apeliacinius skundus.

Prokuratūra manė, kad verdiktas S. Kakčiui yra per švelnus, ji siūlė palikti S. Kakčiui vienerių metų draudimą vairuoti, tačiau paskirti laisvės atėmimą dvejiems metams, bausmės vykdymą atidedant tokiam pačiam laikotarpiui.

Šiaulių apygardos teismas prokuroro skundo netenkino.

Pats S. Kaktys su ilgesniu draudimu vairuoti nesutiko, argumentuodamas, jog turi prižiūrėti senyvo amžiaus tėvą.

Gydytojo išsilavinimą turintis S. Kaktys 1996-2000 metais ėjo Seimo nario pareigas, 1999-2000 metais buvo Valdymo reformų ir savivaldybių reikalų ministru.

S. Kaktys buvo teisiamas vadinamoje „Mažeikių naftos“ byloje, vėliau ją teismas nutraukė dėl senaties.

Šioje byloje buvęs savivaldybių ir valdymo reformų ministras Sigitas Kaktys, susisiekimo ministras Rimantas Didžiokas ir ūkio viceministras Antanas Bartulis buvo kaltinami piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi ir tarnybinių įgaliojimų viršijimu parafuojant ir pasirašant 1999 metais sutartis su JAV bendrove „Williams International Company“ dėl bendrovės „Mažeikių nafta“ akcijų pardavimo ir šios teisės valdyti šią įmonę perdavimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Sandra

Cia tai zmogus siuksle ir tiek! Vaikuti uzmusa ir laimingas vel laksto. Kaip su savo sazine po tokio ivykio susigyventi?! Bet matosi kad neturi sazines. Isgama ir tiek. Kodel tokius siuksles zeme nesioja

Rokis

Už vaiką net teistumo nėra. Ir atgailos nesimato. Radzevičius sena girtuoklį užmušė ir taipogi susitaikė su jo seserim ir tūkstačiais ją apipylė ir atsiprašinėjo visų ir pergyveno ir vistiek gavo keletą metų lygtinai.

Reikia keisti įstatymą

Dabar gaunasi, kad galima užsakyti giminaičio nužudymą imituojant avariją, po to giminės "susitaikys" su įtariamuoju ir kvit. Net teistumo neliks. Švaru.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS