Prižiūrėti kalinių – su alkoholio kvapu | kl.lt

PRIŽIŪRĖTI KALINIŲ – SU ALKOHOLIO KVAPU

Kalėjimų departamente (KD) ir dvejose jam pavaldžiose įstaigose pradėti tyrimai dėl galimai neblaivių pareigūnų pasirodymo darbe.

Spalio 26 d. ryte Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje telefonu gauta anoniminė informacija apie tarnyboje esančius galimai neblaivius pareigūnus. Alkotesteriu patikrinus šios įstaigos direktoriaus pavaduotoją Darių Prokarenką ir Administracijos reikalų skyriaus viršininką Virginijų Zabarauską, paaiškėjo, kad pirmasis pripūtė 0,7 promilės, antrasis – 0,6 promilės alkoholio. Leistina norma darbe – 0 promilių alkoholio.

„Dėl V.Zabarausko tyrimas atliekamas Pravieniškių pataisos namuose-atviroje kolonijoje, kadangi pareigūnas pavaldus kolonijos direktoriui. Departamente sudaryta komisija tirs D.Prokarenkos atvejį, mat kolonijos direktoriaus pavaduotojus skiria ir atleidžia departamento vadovas“, – dienraščiui sakė laikinai einantis KD direktoriaus pareigas Viktoras Davidenko.

Pašnekovo teigimu, abu įtariamieji nesutiko su alkotesterio parodymais, todėl buvo nuvežti į Kauno klinikas specializuotiems kraujo tyrimams atlikti.

„Nesvarbu, ar prižiūrėtojas, ar įstaigos vadovas – girtumas tarnyboje yra netoleruotinas ir žeminantis pareigūno vardą. Todėl nustačius nusižengimus, bus taikytos griežčiausios tarnybinės nuobaudos – atleidimas,“ – teigė V.Davidenka.

Nesvarbu, ar prižiūrėtojas, ar įstaigos vadovas – girtumas tarnyboje yra netoleruotinas ir žeminantis pareigūno vardą.

Abu pareigūnai, kaip ir dar keliasdešimt kolonijos darbuotojų, išvakarėse dalyvavo boulingo turnyre Konstitucijos 25-ųjų metinių proga. Turnyras, kuris tapo tradiciniu nuo 2011 m., vyko Kaune esančiame „Oazės“ laisvalaikio ir pramogų centre.

Renginio dalyvius pasveikino įstaigos direktoriaus pavaduotojas Arvydas Stankevičius, kuris padėkojo darbuotojams už itin aktyvų dalyvavimą šiame renginyje. Kaip teigiama oficialioje kolonijos internetinėje svetainėje, „sveikindamas renginio dalyvius įstaigos direktoriaus pavaduotojas pažymėjo, kad tokio pobūdžio renginiai sutelkia kolektyvą, yra puiki poilsio forma bei galimybė pasibaigus darbo dienai pabendrauti neformalioje aplinkoje“.

Dienraščio paklaustas, ar šis incidentas kalėjimų priežiūros įstaigose yra išskirtinis, ar tendencingas, ilgus metus sistemoje išdirbęs V.Dovidenko sakė statistikos nežinantis: „Pasitaiko visko. Štai spalio 29 d. Kybartų pataisos namuose buvo sulaikytas prižiūrėtojas, kuriam nustatytas 0,7 promilės girtumas. Nei Pravieniškių, nei Kybartų incidentai yra netoleruojami, tai šiurkštus darbo drausmės pažeidimas, už kurį pareigūnams gresia atleidimas iš darbo“.

V.Dovidenkos teigimu, komisijos išvadas dėl pareigūnų turėtų pateikti ne vėliau, kaip per mėnesį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS