Prie Čepkelių raisto pasieniečiai sulaikė penkis vyrus ir per 11 tūkst. pakelių cigarečių | kl.lt

PRIE ČEPKELIŲ RAISTO PASIENIEČIAI SULAIKĖ PENKIS VYRUS IR PER 11 TŪKST. PAKELIŲ CIGAREČIŲ

  • 4

Prie Čepkelių raisto Varėnos rajone pasieniečiai sulaikė 11 500 pakelių baltarusiškų cigarečių, penkis, įtariama, su šiuo kroviniu susijusius Vilniaus bei Šalčininkų rajono gyventojus bei automobilius „Volvo XC 90” ir „BMW X5”.

Pasak pranešimo, šeštadienį Varėnos rajone esančiame Lynežerio miške VSAT Varėnos pasienio rinktinės Aleksandro Barausko pasienio užkardos pareigūnai pastebėjo važiuojančius automobilius „Volvo XC 90“ ir „BMW X5“ lietuviškais registracijos numeriais. Jie miško keliuku judėjo Čepkelių rezervato link. Pasieniečiai įtartinas mašinas nusprendė patikrinti. Kaip vėliau paaiškėjo, „Volvo XC 90“ ir „BMW X5“ vairavo 20 ir 22 metų Šalčininkų rajono gyventojai, kurie buvo sulaikyti.

Tuo pat metu buvo pastebėti ir per mišką automobilių link nuo Čepkelių raisto einantys keli asmenys su ryšuliais. Pamatę VSAT pareigūnus jie metė krovinius ir pasileido bėgti į miško tankmę. Pasieniečiai blokavo rajoną ir apylinkėse surengė bėglių paiešką, kurioje dalyvavo ir kinologas su tarnybiniu vokiečių aviganiu. Netrukus trys vyrai buvo sulaikyti. Paaiškėjo, kad tai yra aštuoniolikos ir devyniolikos metų vilniečiai bei 23 metų Šalčininkų rajono gyventojas.

Pasieniečiai, įtariama, jų gabentuose ryšuliuose aptiko 11 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“ ir 500 pakelių cigarečių „Minsk Super Slim“. Lietuvoje tokio krovinio vertė su visais mokesčiais yra apie 42 tūkst. eurų. Įtariama, kad rūkalai turėjo atsidurti sulaikytuose automobiliuose „Volvo XC 90“ ir „BMW X5“.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Po apklausų sulaikytieji buvo paleisti jiems skyrus kardomąsias priemones rašytinius pasižadėjimus neišvykti.

Cigaretės, „Volvo XC 90“ ir „BMW X5“ saugomi A. Barausko pasienio užkardoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Beisbolas

Suskiai,visą grybieną ten su savo jaščikais niokoja.

Tai

Šaunu policijaij

Izvalgus

Kas ten meras?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS