Prieš mirtiną šūvį į Mažeikių rajono pareigūną – pranašiška L. Pernavo žinutė | kl.lt

PRIEŠ MIRTINĄ ŠŪVĮ Į MAŽEIKIŲ RAJONO PAREIGŪNĄ – PRANAŠIŠKA L. PERNAVO ŽINUTĖ

  • 24

Ketvirtadienį, dar prieš tragiškus įvykius, kai Mažeikių rajone rajone gegužės 29-ąją  buvo nušautas į iškvietimą vykęs pareigūnas, buvęs policijos generalinis komisaras Linas Pernavas socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo tarsi pranašišku įrašu, kuriame akcentuojama, jog pareigūnams būtina save apsaugoti dėvint neperšaunamas liemenes, nes niekada negalima žinoti, kada kas nors paleis kulką, kaip šiuo atveju, – net mirtiną.

„Vakar su kolegomis britų policininkais diskutavome apie policininkų fizinį-kovinį parengimą, aprūpinimą specialiosiomis priemonėmis ir ypatingai apie būtinybę dėvėti neperšaunamas liemenes. Ir eilinį kartą priėjome prie išvados, kad neperšaunamos liemenės yra būtinos“, – rašė L. Pernavas.

Pasak buvusio policijos generalinio komisaro, nesvarbu, kad neperšaunamas liemenes dėvėti nėra patogu, nes jos varžo judesius, su jomis karšta ir, kad policininkams ginklu priešinamasi ne kasdien.

„Niekas niekada nežino, kada kažkas pasipriešins, kada pabandys panaudoti kažkokį ginką prieš policininką. Štai, tokią mačetę vakar vienas iš mano kalbintų policininkų surado ir paėmė Londone pas vieną iš grupės įtartinų paauglių“, – akcentavo jis, pateikdamas vaizdinį įrodymą, jog grėsmė iš tiesų būna reali.

 

 

Primename, kad Mažeikių rajone, Birbiliškės kaime, penktadienį, gegužės 29 dieną, ginkluotas vyras nušovė Mažeikių rajone dirbantį 40 metų policijos pareigūną bei sužalojo jo kolegę.

Mirtina nelaimė įvyko, kai tikrinant gautą informaciją apie degantį namą ir smurtaujantį vyrą, kuris į jo namus atvykusius patrulius pasitiko šūviais. Šiuo metu įtariamasis ieškomas.

Įtariamasis.

Pasak policijos, 1968 metais gimęs minėtu nusikaltimu įtariamas Stasys Brasas galimai pasišalino į šalia esantį mišką, įspėjama, jog jis gali būti ginkluotas.

Policija ragina gyventojus, pamačius šį asmenį, nesiartinti prie jo ir kuo skubiau informuoti policiją. Įtariamas vyras anksčiau neteistas, iki šiol policijai nežinomas.

Šiuo metu įvestas specialus planas, įvykio vietoje – antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Jonas

Kiek galit lot apie ta patidaugiau kitas policajus gal nebekis nsres

Marek

Visada reikia šauti į pize arba bybi, taip ir darė saulys

Anonimas

ar ir šitas pas Lolišvili lankėsi?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS