Prieš teismą stos Panevėžyje automobilius vogę nepilnamečiai | kl.lt

PRIEŠ TEISMĄ STOS PANEVĖŽYJE AUTOMOBILIUS VOGĘ NEPILNAMEČIAI

  • 0

Teismas netrukus atvers Panevėžyje automobilius vogusių nepilnamečių bylą, antradienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Nepilnamečiai kaltinami veikdami bendrininkų grupėje per tris mėnesius pavogę kelis automobilius ir dviratį. Vienas kaltinamųjų – penkiolikametis, teistas jau keturis kartus.

Tyrimo duomenimis, šių metų gegužę kaltinamieji, užėję pas pažįstamą panevėžietę, jai nematant paėmė automobilio „Audi A4“ raktelius.

Daugiabučio kieme suradę šį automobilį, nepilnamečiai juo važinėjosi, po to nuniokojo ir paliko gatvėje. Savininkas žalą įvertino 870 eurų.

Po mėnesio tie patys nepilnamečiai, pastebėję, kad vyras paliko prie daugiabučio neužrakintą „Opel Zafira“, jo salone rado užvedimo raktelius ir važinėjosi po miestą bei aplinkines vietoves.

Automobilį jaunuoliai taip pat stipriai apgadino, savininkas nuostolius įvertino 711 eurų.

Tie patys nepilnamečiai kaltinami liepos pradžioje iš pažįstamo vyro pavogę dviratį ir pardavę už 50 eurų. Savininkas nuotolius įvertino 500 eurų.

Po savaitės vienas kaltinamųjų, įtariama, įvykdė dar vieną vagystę – su mažamečiu draugu iš vienos įmonės aikštelės pavogė automobilį „Volkswagen Sharan“. Vėliau ši transporto priemonė rasta stovinti gatvėje.

Tikintis, kad vagys grįš, automobilis buvo paliktas radimo vietoje ir stebimas. Tos pačios dienos pavakarę policijos pareigūnai sulaikė tris nepilnamečius. Vienas jų prisipažino dėl vagystės.

Jaunuoliai bylos nagrinėjimo laukia suimti.

Netrukus paaiškėjo, kad iš tos pačios įmonės aikštelės pavogtas dar vienas automobilis, priklausantis į reisą išvažiavusiam darbuotojui. Šio „Citroen Xsara“ pasigesta tik vėliau.

Per tą laiką kaltinamieji juo ne tik pasivažinėjo, bet ir išmainė į kitą automobilį, o pasibaigus degalams – pardavė.

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusio prokuroro Pauliaus Jasiukaičio, abu kaltinamieji prisipažino kaltę ir tikina, kad dėl jų gailisi.

„Tačiau jų atgailavimu galima suabejoti. Po pirmųjų vagysčių nepilnamečiai buvo sulaikyti tik trumpam, jiems skirtos ne su laisvės suvaržymu susijusios kardomosios priemonės, tačiau jie ir toliau buvo linkę nusikalsti, todėl teko kreiptis į teismą dėl suėmimo skyrimo. Prokuratūros prašymą kaltinamuosius suimti teismas patenkino, jaunuoliai bylos nagrinėjimo laukia suimti“, – pranešime cituojamas prokuroras.

Už vagystes veikiant bendrininkų grupėje gresia bauda, areštas, laisvės apribojimas arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio policijos tyrėjai. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS