Privačią informaciją apie kitą porą rinkusiems sutuoktiniams – baudos | kl.lt

PRIVAČIĄ INFORMACIJĄ APIE KITĄ PORĄ RINKUSIEMS SUTUOKTINIAMS – BAUDOS

  • 0

Panevėžio apylinkės teismas ketvirtadienį kaltais dėl privačios informacijos rinkimo ir neteisėtų priemonių įrengimo pripažino sutuoktinius, sekusius kitą porą ir savivaldybės darbuotojus, nuteistiesiems skirtos baudos.

Kaip paskelbė teisėjas Vytautas Krikščiūnas, J. A. nuteista dėl neteisėto informacijos apie privatų gyvenimą rinkimo, atskleidimo ar panaudojimo, taip pat neteisėto techninių priemonių įrengimo Panevėžio miesto savivaldybėje, moteriai skirta galutinė subendrinta 12 tūkst. eurų bauda.

Jos sutuoktinis K. A. nuteistas dėl neteisėto privačios informacijos rinkimo, techninių priemonių įrengimo ir viešojo tvarkos pažeidimo, jam skirta subendrinta 9,5 tūkst. eurų bauda.

Nuo sutuoktinių nukentėjusiai porai priteista 11 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimo, taip pat 5,9 tūkst. eurų advokato išlaidoms apmokėti.

Nukentėjusiojo K. R. teiktas 3 tūkst. eurų civilinis ieškinys dėl neturtinės žalos atlyginimo atmestas asmeniui mirus.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui.

Šioje byloje nukentėjusiaisiais buvo pripažinti su nuteistąja romaną turėjęs vyras bei jo draugė, taip pat septyni Panevėžio miesto savivaldybės darbuotojai.

Kaip skelbė prokuratūra, ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2018 metų pavasarį K. A. išsiaiškino, kad jo žmona, dirbanti Panevėžio miesto savivaldybėje, užmezgė romaną su kolega.

Bylos duomenimis, sutuoktiniai dėl neištikimybės apkaltino meilužį ir ėmė jį bei vyro draugę persekioti: pora ir jos artimieji sulaukė žinučių ir skambučių, įžeidžiančių komentarų socialiniuose tinkluose.

Po to, kai 2018 metų rudenį K. A. buvusį žmonos meilužį užsipuolė per sporto varžybas, vyras kreipėsi į policiją, kuri pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Tuomet pora pateikė informaciją ir apie patiriamą persekiojimą – atliekant tyrimą kilo įtarimų, kad nukentėjusysis ir jo draugė galėjo būti neteisėtai sekami.

Sutuoktinių namuose atlikus kratą, buvo rasta daugiau nei 60 pokalbių garso įrašų, nuotraukų, kitos informacijos. Dalis šių įrašų – telefoniniai pokalbiai, o likę – slapta daryti garso įrašai iš Panevėžio miesto savivaldybės rūkomojo, kabineto bei tarnybinio automobilio.

Tyrimą atlikusiems pareigūnams pavyko nustatyti beveik 30 asmenų, kurių pokalbiai buvo slapta įrašyti.

Autorius Dominykas Biržietis

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS