Rekordininkas: 51 kartą greitį viršijęs BMW vairuotojas teisės vairuoti neprarado – atsipirko bauda | kl.lt

REKORDININKAS: 51 KARTĄ GREITĮ VIRŠIJĘS BMW VAIRUOTOJAS TEISĖS VAIRUOTI NEPRARADO – ATSIPIRKO BAUDA

  • 5

Per kiek daugiau nei pusantrų metų BMW vairuotojas greitį viršijo net 51 kartą. Nors policija už Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimą jam surašė daugiau nei pusšimtį protokolų, tačiau teisės vairuoti asmuo neprarado.

„Per vieną dieną asmeniui surašytas net 51 protokolas, už ką jam teko „pakloti“ nemenką sumą. Tyrimo metu nustatyta, kad Lietuvos Respublikos pilietis, vairuodamas Vokietijoje registruotą BMW, nuo 2019 metų gegužės 20 dienos iki 2020 metų gruodžio 16 dieną net 51 kartą buvo užfiksuotas viršijant greitį, bendra baudų suma sudarė 1 433 eurus“, – rašoma policijos pranešime.

Vairuotojas sutiko su pažeidimais ir apmokėjo paskirtas baudas.

„Kadangi vairuotojas nei karto neviršijo leistino greičio daugiau kaip 50 km/val., jam pavyko „išsisukti“ nuo teisės vairuoti atėmimo“, – teigia pareigūnai.

Po policijos įrašu socialinėje erdvėje pasipylė BMW vairuotojo neatsakingumu pasipiktinusių internautų komentarai.

„Už piktybiškai pakartotinai pažeidinėjamas KET turėtų būti taikomos papildomos sankcijos. Tokia baudų suma tam tikriems asmenims nieko nereiškia, ir jie galimai (didelis šansas) toliau pažeidinės KET, sukeldami pavojų sau ir aplinkiniams“, – nuomone dalijosi Karolis.

„Bet argi panašu, kad toks žmogus gali turėti teises apskritai?“ – klausė Aurelijus.

„Taip išeina, vidutiniškai vienos baudos suma – 28 eurai. 51 kartą pažeidęs taisykles per pusę metų toliau važinėja ir jei kas mano, kad dabar jau nebelaksto – tai klysta. Tokie pavyzdžiai šaukiasi balų sistemos sugrąžinimo“, – rašė internautas Mindaugas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

To uzdrausti BMW

Tu kartais su galvą problemų neturi? Jau kai parašo koks debilas...

Nejuokinkit!

Vokietijoje uz antra toki pat pazeidima siuncia pasimokyti apie taisykles ir vaziavimo kultura. Kainuoja nemazai. Jei dar karta tas pats - susidomi psichologai ar jam viskas gerai.

Uždrausti BMW

Ar nereikėtų Lietuvoje užrausti BMW markę, ar bent jau uždėti didelius mokesčius jų pirkėjams? Turbūt 75 proc. skambių avarijų padaro BMW, nuvertė stulpą - BMW, nuvažiavo į krantinę ar įlėkė į stotelę - BMW.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS