Saviizoliacijos nesilaikiusiam vyrui – laisvės apribojimas ir viešieji darbai | kl.lt

SAVIIZOLIACIJOS NESILAIKIUSIAM VYRUI – LAISVĖS APRIBOJIMAS IR VIEŠIEJI DARBAI

  • 9

COVID-19 užsikrėtusiam ir saviizoliacijos tvarką pažeidusiam Molėtų rajono gyventojui teismas skyrė vienerių metų laisvės apribojimo bausmę ir įpareigojo neatlygintinai išdirbti 70 valandų visuomenei naudingo darbo.

Kaip trečiadienį pranešė prokuratūra, 30 metų amžiaus P. J. prokuroro prašymu buvo nubaustas baudžiamuoju įsakymu.

Tyrimo metu nustatyta, kad vyras rugpjūčio viduryje darėsi tyrimą dėl COVID-19, nes įmonėje, kurioje jis dirbo, buvo nustatytas viruso židinys. Kitą dieną vyras sužinojo, kad yra užsikrėtęs ir buvo informuotas apie saviizoliacijos reikalavimus, tačiau dar po dviejų dienų išėjo į parduotuvę nusipirkti cigarečių.

Apie tai, kad parduotuvėje lankosi koronavirusu sergantis asmuo, vietos gyventojai pranešė seniūnui, kuris kreipėsi į teisėsaugą. Apsilankymą parduotuvėje taip pat užfiksavo ir vaizdo stebėjimo kameros.

Molėtų policijai vyras tvirtino nejautęs jokių ligos simptomų, todėl nepagalvojęs, kad negali eiti į parduotuvę.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo prokuroras Gintaras Čekuolis, kurio prašymu Utenos apylinkės teismo Molėtų rūmai skyrė vyrui bausmę dėl kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Tai gi kodel ???

Balrarusijoje ar Swedijoje viskas gerai ? Praeita savaite vienas zmogus papasakojo - uzsiregistravo del testo , bet persigalvojo , ir ka gi .....po treju dienu jam paskambino ir pasake kad rezultatas teigiamas :)))))

Pilietis

Karo atveju irgi neičiau už Lietuvą,o net eičiau prieš Lietuvos valdžią.Nors dar šių metų pradžioje buvau patriotas.

Robertas

Vienintelis pliusas, kai visi nesioja maskes as nesergu jokiom persalimo ligom visi metai! Valio!!! Ir gatvese dinge tie su nosinem apsisnargliave zmones ypatingai merginos;-), tris kart valio. O krize praeis kaip ir 2000-2010taip ir 2020! Bet ji sugrys 2030!!! Bukit laimingi, ateina ziema nepersalkit ;-)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS