Septyni asmenys bus teisiami dėl finansinių nusikaltimų, žala siekia 1,3 mln. eurų | kl.lt

SEPTYNI ASMENYS BUS TEISIAMI DĖL FINANSINIŲ NUSIKALTIMŲ, ŽALA SIEKIA 1,3 MLN. EURŲ

  • 0

Teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje septyni asmenys yra kaltinami finansiniais ir korupciniais nusikaltimais, valstybei padaryta žala siekia beveik 1,3 mln. eurų, antradienį pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT). 

Pasak tarnybos, bendrininkų grupėje veikusiems asmenims yra pateikti kaltinimai dėl PVM sukčiavimo, dokumentų klastojimo, piktnaudžiavimo ir aplaidaus apskaitos tvarkymo. Manoma, kad jie manipuliavo nekilnojamojo turto sandoriais ir organizavo įmonių bankrotus.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2016 metų pabaigoje bendrininkai įvykdė dvi panašias nusikalstamas schemas – siekiant išvengti mokesčių, tarp įmonių buvo sudaromi fiktyvūs nekilnojamojo turto pirkimo-pardavimo sandoriai, įmonių pardavimo, reikalavimų perleidimų sutartys ir klastojami dokumentai, o vėliau, pasitelkus bendrininkavusią bankroto administratorę, įmonės buvo tyčia likviduotos.

FNTT teigimu, 2016-ųjų rudenį nekilnojamojo turto bendrovė pardavė visą įmonei priklausiusį nekilnojamąjį turtą: gyvenamąsias patalpas ir negyvenamąsias patalpas bei žemės sklypą už beveik 6,6 mln. eurų. Veikdami pagal savo sugalvotą schemą kaltinamieji organizavo bendrovės likvidavimą ir taip galėjo išvengti beveik 1 mln. eurų siekiančios PVM prievolės.

Atliekant ikiteisminį tyrimą laikinai apribotos nuosavybės teisės turtui, kurio vertė – 1,43 mln. eurų.

Tyrimui vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūros 3-iojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS