Šešėliniai mėsos prekeiviai nubausti keliolikos tūkstančių eurų baudomis | kl.lt

ŠEŠĖLINIAI MĖSOS PREKEIVIAI NUBAUSTI KELIOLIKOS TŪKSTANČIŲ EURŲ BAUDOMIS

  • 0

Šiaulių apylinkės teismo Joniškio rūmai už šešėlinę prekybą Joniškio žemės ūkio bendrovėje jos pirmininkui ir buhalteriui skyrė keliolikos tūkstančių eurų baudas.

Kaip pirmadienį pranešė prokuratūra, pirmininkui dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo ir neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo gavo 18,8 tūkst. eurų baudą, o buhalteris dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo – 15 tūkst. eurų baudą.

Ikiteisminio tyrimo, kurį organizavo Šiaulių apygardos prokuratūra, metu nustatyta, kad nuteistieji realizavo dešrelių, sardelių ir kitų mėsos produktų, kurių vertė siekia daugiau nei 222 tūkstančius eurų.

Bylos duomenimis, žemės ūkio bendrovė gamino mėsos produktus ir realizavo juos kitoms Lietuvos įmonėms ir asmenims, vykdantiems veiklą pagal individualias pažymas. Nustatyta, kad bendrovės vadovas ir buhalteris neužfiksavo šių ūkinių operacijų buhalterinėje apskaitoje, todėl taip į valstybės biudžetą nesumokėta daugiau nei 46 tūkstančiai eurų pridėtinės vertės mokesčio.

Kratų metu žemės ūkio bendrovėje ir kitose įmonėse rastos sąskaitos faktūros, pagal kurias produkcija buvo pristatoma pirkėjams, tačiau jos ir už produkciją gautos pajamos neįtrauktos į bendrovės apskaitą.

Baudžiamąją bylą nagrinėjant teisme kaltinamieji savo kaltę neigė.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS