Šeši vyrai sės į teisiamųjų suolą dėl prekybos žmonėmis | kl.lt

ŠEŠI VYRAI SĖS Į TEISIAMŲJŲ SUOLĄ DĖL PREKYBOS ŽMONĖMIS

  • 0

Šiaulių apygardos prokuratūra antradienį pranešė baigusi ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavusi bylą dėl prekybos žmonėmis.

Byloje penki vyrai kaltinami prekyba žmonėmis, vienas iš jų – įtariamas ir vaiko pirkimu ar pardavimu. Šeštas vyras kaltinamas dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo ir pasipriešinimo policijos pareigūnams.

Visi kaltinamieji yra anksčiau ne kartą teisti.

Už prekybą žmonėmis jiems gresia kalėjimas nuo dvejų iki dešimties metų, o už vaiko pirkimą ar pardavimą – nuo trejų iki dvylikos metų.

Prokurorai teigia, kad tyrimo metu nustatyti penki atvejai, kai 17-28 metų amžiaus vyrai buvo verbuojami ir vežami į Vokietiją bei Nyderlandus.

„Tyrimo duomenimis, buvo ieškoma vyrų, kurie parvarytų vogtus automobilius iš užsienio. Nusikaltimų organizatoriai atvykdavo į pažįstamų namus ar susitikdavo su jais netoli gyvenamosios vietos Raseinių apylinkėse“, – rašoma prokurorų pranešime.

Prokurorai taip pat teigia, kad daugeliui vyrų buvo žadama 500 eurų už parvarytą automobilį, vienu atveju buvo meluojama sakant, kad reikės dirbti statybose.

„Nukentėjusieji buvo pažeidžiami asmenys dėl sunkios materialinės padėties, socialinių įgūdžių stokos“, – tvirtina prokurorai.

Įtariama, kad nuo 2014 metų rugsėjo iki 2016 metų balandžio mėnesio vieni kaltinamieji ieškodavo ar verbuodavo aukas, kiti kartu važiuodavo į užsienį ar koordinuodavo nusikaltimų veiksmus.

„Didžioji dalis į svečią šalį išvežtų nukentėjusiųjų, neturėdami, kur trauktis, automobilius parvairuodavo į Lietuvą. Vienas iš nukentėjusiųjų baigė kelionę Lenkijoje, nes buvo sustabdytas pareigūnų, o nepilnametis nukentėjusysis nesutiko parvairuoti automobilio, todėl iš Vokietijos grįžo su kitu lietuviu, sėdėdamas keleivio vietoje. Jų kelionė taip pat baigėsi nesėkmingai – netoli Kauno juos pasivijo ir sustabdė policija“, – teigia prokuratūra.

Pareigūnai išsiaiškino, kad už parvarytus automobilius buvo sumokama tik maža dalis žadėtos sumos arba visai neatsiskaitoma. Kai kurie vyrai į užsienį būdavo verbuojami po kelis kartus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS