Šiaulietė teisiama už vagystę iš draugo kortelės | kl.lt

ŠIAULIETĖ TEISIAMA UŽ VAGYSTĘ IŠ DRAUGO KORTELĖS

  • 0

Šiaulių apylinkės prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje 30-metė šiaulietė K. P. bus teisiama dėl pinigų pasisavinimo iš svetimos banko kortelės.

Moteriai pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo elektronine mokėjimo priemone arba jos duomenimis, neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo, neteisėto prisijungimo prie informacinės sistemos ir sukčiavimo, pranešė prokuratūra.

Moteris pateko į pareigūnų akiratį, kai praėjusių metų spalio 27 d. dienos vakarą linksmai leido laiką savo bute Šiauliuose. Jos namuose svečiavosi keli draugai ir mama. Vienas iš vakaro svečių buvo pažįstamas A. B., su kuriuo K. P. susipažino ir bendravo telefonu savaitę prieš įvykį.

K. P. ir A. B. nuėjo į parduotuvę, kur vakarui nusipirko šiek tiek gėrimų ir užkandžių. Naujasis draugas 30 d. gyrėsi, kad nemažai uždirba, tad ji nesibodėjo žvilgtelėti ir įsidėmėti, kokį kortelės PIN kodą jis suvedė mokėdamas už pirkinius kasoje.

Kortelę padėjo atgal

Grįžę į namus visi kartu vakarojo, kol vieni išsiskirstė į savo namus, o kiti nuėjo miegoti. Vienintelė K. P. ryte prabudo anksčiausiai – apie 6 val. ryto. Moteris iš A. B. striukės kišenėje buvusios piniginės pasiėmė banko kortelę ir išsikvietusi taksi išvažiavo link artimiausio bankomato. 

Pasinaudojusi jo bankine mokėjimo kortele K. P. išgrynino 500 eurų ir grįžusi namo, banko kortelę įdėjo atgal į piniginę.

Nukentėjusiam nubudus, K.P. su kitu draugu vartojo jau ryte nupirktus gėrimus. Jam pasidarė įdomu, iš kur K. P. galėjo gauti pinigų, nes dieną prieš ji skundėsi, kad jų neturi. Tą kartą jis neįtarė, kad iš jo banko sąskaitos galėjo būti pagrobti pinigai, nes piniginė ir banko mokėjimo kortelė buvo jo striukėje.

Tik po kelių dienų savo namuose A. B. prisijungė prie elektroninės bankininkystės sistemos ir pamatė, kad jo sąskaitoje trūksta 500 eurų. Jis suprato, kad dėl dingusių pinigų tikriausiai kalta bus naujoji draugė.

Nusikaltimą išaiškino ir per trumpą laiką ikiteisminį tyrimą atliko Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus Antrojo poskyrio pareigūnai.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą jai gresia laisvės atėmimas iki 6 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS