Šiaulių rajono valdininkams – įtarimai dėl kyšininkavimo | kl.lt

ŠIAULIŲ RAJONO VALDININKAMS – ĮTARIMAI DĖL KYŠININKAVIMO

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pareiškė įtarimus dėl galimo kyšininkavimo dviem savivaldybės darbuotojams.

Kaip informavo STT, įtarimai dėl papirkimo pareikšti ir vienam privačios bendrovės darbuotojui.

STT nurodo, kad kyšininkavimu įtariami tarnautojai – Šiaulių rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyriaus vedėjas S. D. ir šio skyriaus vyr. specialistas A. Ž.

Šiaulių rajono meras „valstietis“ Antanas Bezaras BNS patvirtino, kad įtarimai pateikti skyriaus vedėjui Sauliui Darginavičiui ir jo skyriaus tarnautojui Artūrui Žilinskui.

„Ikiteisminio tyrimo duomenimis, minėti savivaldybės darbuotojai priėmė kyšius iš vienos Šiaulių rajono savivaldybės administracijos viešuosiuose pirkimuose dalyvaujančios įmonės atstovo už galimą palankumą kontroliuojant šios įmonės atliekamus darbus“, – nurodo STT.

STT skelbia praėjusią savaitę atlikusi kratas įtariamųjų darbo vietose ir namuose, tarnautojai teismo sprendimu mėnesiui nušalinti nuo pareigų.

Pasak A. Bezaro, abu darbuotojai iki šiol dirbo profesionaliai ir be priekaištų.

„Skyriaus vedėją galiu apibūdinti kaip profesionalų darbuotoją, abu jie buvo vertinami gerai, jokių priekaištų iki šiol neturėjome. Savivaldybės darbui tai netrukdys, bet esame labai nustebę. Tikrai nemanau, kad aukščiau kas nors galėjo juos koordinuoti – administracijos direktorius ir abu pavaduotojai tikrai sąžiningi“, – teigė jis.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūra.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

O jūs mere Bezarai savo sąžinę tikite? Aš manau (ir galimai ne tik aš,nes liežuvių žmonėms neužrišite,kokiomis priemonėmis besinaudotumėte ),kad ją pametėte Šalia jūsų padėjėja dirba žurnalistė R.Žadeikytė, kuri dirbdama ,,Šiaulių Krašte" remdamasi galimai jūsų, ar administracijos direktoriaus, gal buvusios jo pav.Venciuvienės pateikta medžiaga,(jos teigimu medžiaga gavo iš savivaldybės) ir jos galimai sąmoningai netikrinusi ,išspausdino straipsnį neatitinkančio tikrovės.Jos etiką ir sąžiningumą blogai įvertino Žurnalistų etikos komisija,tai patvirtino ir Vilniaus apygardos teismas,o kultūrą-garso įrašas Šalia tokia padėjėja,manau paranku. Ka paliepsi tą .. Čia galvoju kai toje pasakoje,,lydekai paliepus man panorėjus.."O apie sąžinę,lai lydeka galvoja..čia jau jos reikalas...pagaus nepagaus... Įdomu kiek ,,Šiaulių krašte'kainuoja kv.cm .ir kiek kainuotu beveik visas pirmam puslapyje straipsnis?Manau nepigiai ,bet patiems mokėti tikriausia nereikėjo ,sumokėjo mokesčių mokėtojai.

Jonas

STT ne nuo to galo pradėjo reikėjo pace grietinėlė čiupti o tai susisodino savo giminę kur norėjo ir daro ką nori važinėja su valdiškom mašinom savo reikalais o kaip buvo papuolęs žentelis NMA už apgaudinejima ir ką jis kaip dirba taip ir dirbama o ka reiškė valdzia

SUSIJUSIOS NAUJIENOS