Slapta nufilmuota, kaip veikia sukčiai: „policininkas“ suokė apie padirbtus pinigus | kl.lt

SLAPTA NUFILMUOTA, KAIP VEIKIA SUKČIAI: „POLICININKAS“ SUOKĖ APIE PADIRBTUS PINIGUS

  • 52

Socialiniame tinkle patalpintas vaizdo įrašas, kaip veikia sukčiai. Ir ši situacija, deja, – nesurežisuota. Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis teigė, kad dėl to sulaukta kreipimosi į pareigūnus, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Įtariami nusikaltėliai neįtarė, kad pasirinktos aukos namuose gali būti įrengta vaizdo kamera, tad elgėsi labai užtikrintai.

Teigiama, kad vaizdo kamerą pagyvenusios mamos namuose jau senai buvo pasirūpine vaikai, kad galėtų per atstumą stebėti situaciją jos namuose.

Vaizdo įraše matyti, kaip pas pensininkę į namus įsiprašo medicininę kaukę dėvintis vyras, prisistatęs pareigūnu.

Šeimininkei jis rodė savo darbo pažymėjimą. „Policija, matot, užrašyta, policija“, – į pažymėjimą baksnojo sukčius. „Gali būti ir policija, aš nepažįstu“, –reagavo senolė.

Sukčius vis dairėsi po namus. Moteris sutriko: „Ką, jis prašo atiduoti pinigus?“ Sukčius nuramino: ne, pinigus, kurie neva yra padirbti, va jau sulaikyta ir juos atnešusi paštininkė, jis norįs tik nufotografuoti. 

Tuomet nedorėlis pateikė instrukcijas: banknotus sudėti prie telefono. Moteris galų gale patiki ir ieško spintelėje savo pensijos. Imdama iš rankinės ji dar mestelėjo, kad kai ji išdėlios pinigus, jų gali netekti: „Ir pasiimsit juos“. Tačiau tuomet sulaukia patikinimo, kad jų reikia tik nuotraukoms. 

Suskaičiavęs, kad yra šešios kupiūros, sukčius toliau mulkino moterį. Liepė atsiliepti telefonu ir pasakyti, kiek jos pinigų bus nufotografuota. Kol ji kalbėjo su kitu nevidonu, namuose apsilankęs „pareigūnas“ akimirksniu susirinko kupiūras nuo stalo, bet dar nespruko.

Matai, kaip greitai. Matai, kaip greitai vagia.

Priėjęs arčiau moters ėmė skiesti, kad turi eiti pakviesti kaimynus kaip liudininkus.

„Jau nebėra pinigų ant stalo“, – apsižiūrėjo pensininkė. „Matai, kaip greitai. Matai, kaip greitai vagia“, – garsiai kalbėjo besipiktindama moteris. 

R. Matonis portalui kauno.diena.lt nurodė, kad įvykis užfiksuotas Kėdainių rajone. „Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo. Įtariamasis kol kas nenustatytas“, – komentavo Policijos departamento atstovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (52)

Malafinis

Jau sulaikytas . Prie parašos tarčialina

Virginija

Kad jam rankas susuktu. O jeigu taip jo senele apvogtu?

Skrebauskis

Tokiam numovei kelnes, ikisai i subinę EŽĮ ir paleidai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS