Šokiruojanti istorija: ligoninėje žiauriai sumuštas senolis | kl.lt

ŠOKIRUOJANTI ISTORIJA: LIGONINĖJE ŽIAURIAI SUMUŠTAS SENOLIS

  • 19

Panevėžyje – kruvinas konfliktas. Beveik dvigubai jaunesnis palatos kaimynas taip sumušė gulintį senolį, kad šiam reikėjo net siūti veido žaizdas. Po galimo išpuolio ligoninėje paciento sveikata labai pablogėjo ir giminės jį ketina išsivežti. Senuko artimieji sako, kad slaugos ligoninė nuslėpė smurtą, o per tą laiką numirė ir vienas iš liudininkų.

93-ejų senolio šeima įsitikinusi, kad jis buvo sumuštas palatos kaimyno, kuriam 55-eri. Šiuo metu jis iškeltas į kitą palatą. Sudaužytą ligonį rado brolis. 

Giminės tikina, kad senukas išvežtas susiūti žaizdų tik įsikišus jiems, kai buvo praėjęs pusdienis. Be to, įtaria, kad smurtą ligoninėje mėginta nuslėpti. 

Artimieji personalo versijomis netiki: maždaug čia nieko baisaus. 

Iš dviejų liudytojų, kurie matė senolio sumušimą, vienas spėjo numirti. Anot vienintelio likusio, agresyvus kaimynas užsiuto, kai senolis pasibaigus lašinei pašaukė slaugytoją. 

Ligoninės administracija aiškina, kad sunkių ligoninių emocijos nenuspėjamos, agresyvus vyras iškart buvo perkeltas, senukui suteikta pagalba, o giminėms galbūt tik nespėta pranešti. 

Pasak medikės, panašių grėsmių nuo ligonių tenka ir personalui, o policiją esą būtų galima kviesti kone kasdien.

Ligonio šeimai administracijos pozicija nesuprantama.

Policija dėl sumušto sunkaus ligonio pradėjo tyrimą. Įtariamasis – 55-erių palatos kaimynas. Ar būta aplaidumo ligoninės darbe, anot pareigūnų, turėtų aiškintis pati įstaiga. 

Giminės neatmeta iš ligoninės reikalauti atlyginti žalą ir senolį ketina kuo greičiau išsivežti. Administracija regis mielai pritaria.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Jonui Lietuviui

Slaugos bent 80 proc. Lietuvos slaugos įstaigų reikia uždaryti ir jose dirbusių medikų veiklą ištirti aiškinantis ar nebuvo taip, kad jie specialiai ėmėsi kokių nors veiksmų, siekiant dalies jų prižiūrėtų pacientų mirties bei atitinkamai bausti tuos, kurie tikrai nužudė bent vieną ligonį. O šalia to reikia daryti tai, kas seniai turėjo būti padaryta: sukurti normalią slaugos ligonių namuose ir paliatyvios pagalbos bei slaugos sistemą Lietuvoje bei ją įgyvendinti.

Jonas Lietuvis

Panašumo yra kad daugeliui teks pasinaudoti tų slaugų ligoninių paslaugomis . Tai tik laiko klausimas . O kokios tos paslaugos bus , mūsų visų reikalas.

Manyčiau

Būtinai kreipkitės į teismą ir prisiteiskite šimtatūkstantines sumas iš slaugos ligoninės
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS