Šokiruojantys grožio klinikos veiksmai: galimai nuslėpė 400 tūkst. eurų, chirurgo alga – 25 eurai | kl.lt

ŠOKIRUOJANTYS GROŽIO KLINIKOS VEIKSMAI: GALIMAI NUSLĖPĖ 400 TŪKST. EURŲ, CHIRURGO ALGA – 25 EURAI

  • 3

Grožio paslaugas teikusi įmonė įtariama neslėpusi per 400 tūkst. eurų gautų pajamų ir taip išvengusi apie 100 tūkst. eurų mokesčių.

Anot Šiaulių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos viršininkės Auksės Tutkutės, analizuojant apskrityje veikiančių estetinės dermatologijos klinikų duomenis pastebėta, jog viena įmonė teikė didelį skaičių sveikatos paslaugų, taip vengiant grožio paslaugoms taikomo 21 proc. PVM tarifo.

„Kadangi tokių sandorių buvo fiksuota labai nemažai, galima sakyti, jog didžioji dalis, (...) mokesčių administratoriui kilo įtarimų, ar tikrai ši klinika tiek daug paslaugų teikia gydymo tikslais“, – antradienį pristatydama tyrimą žurnalistams kalbėjo ji.

Kaip teigiama Šiaulių apskrities policijos išplatintame pranešime, administratorėms buvo nurodyta įplaukų už daugumą grožio procedūrų nefiksuoti kasos aparatu, tad daliai grynųjų pinigų nebuvo taikoma apskaita.

 

 

Anot Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Ramūno Sarapo, birželio 6 dieną vykdytos operacijos metu apie 50 pareigūnų vykdė 20 kratų, jų metu išimta įvairių dokumentų, kitų įrodymų bei 100 tūkst. eurų.

„Bylos duomenimis, yra pagrindo manyti, kad trys įtariamieji galimai padarė nusikalstamas veikas (...). Tai būtent direktorius, kuris buvo atsakingas už finansinės apskaitos organizavimą, kartu su kitais dviem bendrininkais akcininkais, su kuriais faktiškai ir vadovavo įmonės veiklai, siekdami išvengti mokesčių valstybei, nurodė neteisingus duomenis“, – kalbėjo Šiaulių apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Kastytis Šikšnys.

Įtarimai pareikšti trims įmonės akcininkėms, kurių viena yra ir įmonės direktorė. Pastaroji dar įtariama ir neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo. Pasak prokuroro, įtariamosios kardomosios priemonės paskirtos nebuvo.

Kaip rašoma policijos pranešime, įtarimų sukėlė ir įmonės darbuotojų atlyginimai. Turint omenyje tai, kad teikiamos paslaugos įkainotos šimtais eurų, įmonės akcininkės gaudavo vos didesnį darbo užmokestį nei minimalus atlyginimas. O faktas, kad šioje įmonėje paslaugas teikiantis šalyje žinomas ir patyręs plastikos chirurgas, atvykstantis iš kito miesto, per mėnesį uždirbdavo tik 25 eurus, tyrėjams sukėlė šypsnį ir dar labiau sustiprino įtarimą, jog su finansine apskaita šioje grožio klinikoje – tikrai prasti reikalai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Keista,

kad tokiose vietose dar ir nors kokia alga rodo!

Romas

"ponai", kai "varysite" tenai..., t.y. kai jus pakas, padės ant svarstyklių kiek ėmėt ir kiek davėt. Viskas labai paprasta . Visi tur-turčiai supratę kaip greitai prabėgo gyvienimas, ėmė greitai steigti labdaros fondus (dar ankščiau statė bažnyčias), kad tik persvertų kažkiek gerų darbų naudai. Taigi ...

Rici

Turto konfiskacija tokiam chirurgui,jokio pasigailejimo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS