Vietiniai užstoja kyšininkavimu įtariamą medikę: čia melas | kl.lt

VIETINIAI UŽSTOJA KYŠININKAVIMU ĮTARIAMĄ MEDIKĘ: ČIA MELAS

  • 7

Įtariama, kad Radviliškio rajono poliklinikoje ilgus metus dirbanti šeimos gydytoja už kai kurias medicinos paslaugas iš pacientų imdavo kyšius. Kol Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atlieka tyrimą, poliklinikos vadovė nemato prasmės medikę nušalinti nuo pareigų, praneša LNK.

„Pareikšti įtarimai mūsų vienai šeimos gydytojai. Ji turėjo nedarbingumo lapelį, bet šiuo metu ji dirba ir nenušalinta nuo darbo“, – situaciją komentavo Radviliškio rajono pirminės sveikatos priežiūros centro direktorė Irena Janušonienė.

Apie kyšininkavimu įtariamą šeimos gydytoją vadovybė atsiliepia labai gerai. Anot poliklinikos direktorės, iki šiol skundų nebuvo, o STT pričiupta gydytoja daug metų derino darbą medicinos srityje ir politikoje.

„Gydytoja turi apie 40 metų stažą, yra tarybos narė ir daug metų rajono taryboje dirbo. Turi gana didelę apylinkę – 1,6 tūkst. pacientų. Dirba audito grupėje“, – gydytojos pareigas vardijo I. Janušonienė.

Kad gydytojai Radviliškyje ima kyšius, vietiniai abejoja: „netikiu, visi čia dirbantys gydytojai nuostabūs, pati niekada neduodu ir niekas neprašo“, „niekad nesiūliau ir jie niekad neprašė“, „nekyšininkauja tikrai, čia melas“.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Įtarimų sulaukusi medikė iš Radviliškio rajono tarybos pasitraukė.

Dėl kyšininkavimo įtariami ir Šiaulių rajono klinikos Kuršėnuose medikai. Taip pat tyrime figūruoja keliolika kyšius davusių pacientų.

„Įtarimai pareikšti trims gydytojams ir dvylikai pacientų“, – pabrėžė STT atstovė žiniasklaidai Julija Gorovniovaitė.

Anot STT, per mažiau nei metus fiksuoti 44 kyšininkavimo epizodai. Duotos sumos galėjo siekti iki 100 eurų. Pasak tyrėjų, mokėta už konsultaciją, recepto išrašymą ar vairuotojo sveikatos patikrinimą.

„Ikiteisminis tyrimas pradėtas praėjusių metų pavasarį. Pirmieji įtarimai pareikšti lapkričio mėnesį, o paskutiniai – šiais metais sausio mėnesį“, – sakė J. Gorovniovaitė.

Iš papirkimu įtariamų dvylikos pacientų penki nuo baudžiamosios atsakomybės atleisti pagal laidavimą, nes į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą sumokėjo po 500 eurų. Kadangi tyrimas dar vyksta, įtariamųjų ratas dar gali plėstis. Už kyšio ėmimą numatoma griežtesnė bausmė nei už davimą. Medikams gresia laisvės atėmimas iki ketverių metų ir licencijos praradimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Aldona

Tai kodel kisa, gi nieks neptaso.Pati maciau kaip bega paciente is paskos ir kisa i kisene,o ta vargse gydyyoja bega purtosi nenori imt. Kam tokie cirkai reikalingi. Pagaliau padavejui galima duot uz gera aptsrnava, o gydyyojui-NE

Gytytojų autoritetas

Pastoviai mindomas, kad savo reformų klaidas suverstų ant medikų. Juk neprieinamas gydymas ir vaistų trūkumas -ministro ir klerkų kaltė

Siaip tai

geriausiai viska zino vietiniai zmones. Todel pas mus ir nera normalios rinkimu sistemos,kaip Lenkijoje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS