Su įkalčiais įkliuvusiam kontrabandininkui pareigūno papirkti nepavyko | kl.lt

SU ĮKALČIAIS ĮKLIUVUSIAM KONTRABANDININKUI PAREIGŪNO PAPIRKTI NEPAVYKO

  • 0

Šiaulių rajone pareigūnai sulaikė kontrabandiniu rūkalus gabenusį Alytaus gyventoją. Su įkalčiais įkliuvęs vyras, bandydamas išvengti administracinės atsakomybės, pamėgino papirkti pasienietį.

Trečiadienio popietę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai ties Šiaulių rajono Aleksandrijos kaimu sustabdė „Audi 100“ lietuviškais numeriais. Jį vairavo tvarkingus dokumentus turėjęs 64-erių Alytaus gyventojas.

Transporto priemonės apžiūros metu pareigūnai atkreipė dėmesį į automobilio salone gulėjusias dvi kartonines buitinių prietaisų dėžes. Paaiškėjo, kad jose mašinos vairuotojas paslėpęs vežė 300 pakelių cigarečių „NZ Gold Super Slim“, paženklintų baltarusiškomis banderolėmis.

Alytiškis suprato, kad administracinės teisenos neišvengs, todėl pamėgino papirkti pareigūną jam pasiūlydamas 100 eurų. Vairuotojas neatlyžo ir pakartotinai įspėtas, kad už tokį nusikaltimą gresia baudžiamoji atsakomybė.

Su rūkalais įkliuvęs vyras yra gerai žinomas pareigūnams – jis nekartą baustas už akcizais apmokestinamų prekių gabenimo tvarkos pažeidimus.

Dabar už kontrabandinių rūkalų gabenimą jam gresia bauda nuo 5792 iki 14481 eurų. Teismas taip pat gali konfiskuoti ir transporto priemonę, kuria cigaretės vežtos.

Dėl papirkimo Pakrančių apsaugos rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tai alytiškiui gresia bauda arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Po apklausos pasieniečiai vyrą paleido. Jam skirta kardomoji priemonė rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Automobilis „Audi 100“ ir cigaretės saugomi Pakrančių apsaugos rinktinės Šiaulių užkardoje.

GALERIJA

  • Su įkalčiais įkliuvusiam kontrabandininkui pareigūno papirkti nepavyko
  • Su įkalčiais įkliuvusiam kontrabandininkui pareigūno papirkti nepavyko
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS