Sukčiavimu ir dokumentų klastojimu kaltintą vyrą teismas nuteisė kalėti | kl.lt

SUKČIAVIMU IR DOKUMENTŲ KLASTOJIMU KALTINTĄ VYRĄ TEISMAS NUTEISĖ KALĖTI

Šiaulių apylinkės teismas ketvirtadienį pranešė, kad sukčiavimu ir dokumentų klastojimu kaltintas Akmenės rajono gyventojas nuteistas trejiems metams ir trims mėnesiams laisvėms atėmimo.

Kadangi nusikaltimai padaryti tuomet, kai vyras buvo laisvėje atidėjus jam anksčiau skirtą bausmę, teismas nuosprendžius subendrino ir skyrė galutinę ketverių metų laisvės atėmimo bausmę.

Taip pat teismas priteisė nuteistajam atlyginti daugiau kaip 2,5 tūkst. eurų turtinę žalą ir 5 procentų metines palūkanas skolų išieškojimo bendrovei, kuri byloje dalyvavo kaip civilinis ieškovas.

Anksčiau penkis kartus teistas ir recidyvistu pripažintas vyras buvo kaltinamas nuo 2017 m. gegužės mėnesio iki tų pačių metų rugpjūčio pabaigos Šiauliuose ir Kuršėnuose už keliasdešimt eurų įkalbėjęs vienuolika žmonių neskaičius pasirašyti dokumentus ir suteikti kaltinamajam savo asmens duomenis.

Žmonių pasirašyti dokumentai buvo paskolos sutartys, kuriose sumos svyravo nuo 400 iki 1 tūkst. eurų. Taip pat juose būdavo numatytos 400 – 500 eurų netesybų išieškojimo sumos.

Kaltinamasis patarė nukentėjusiesiems nekreipti dėmesio, jei jie gautų laiškų ir juos tiesiog suplėšyti.

Vėliau vyras pasirašė skolų perleidimo sutartį su skolų išieškojimo bendrove ir kiekvieną suklastotą dokumentą jai pardavė už maždaug 100 eurų.

Pasak teismo, kaltinamasis viso proceso metu savo kaltės nepripažino ir teigė skolas nusipirkęs iš kitų asmenų. Anot jo, paskolų sutartis jis surašęs pagal nupirktus skolų raštelius, dokumentus kiekvienu atveju tikrinęs automobilyje.

Teismas konstatavo, kad kaltinamasis aiškindamas kaltinime nurodytų įvykių aplinkybes buvo itin nenuoseklus, o jo parodymus paneigia kiti byloje esantys duomenys.

Atsižvelgdamas į tai, kad recidyvistas anksčiau penkis kartus teistas, nusikalto bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu ir yra baustas administracine tvarka, teismas už 22 nusikalstamas veikas jam skyrė griežčiausią laisvės atėmimo bausmę.

Nors teismo procesas truko maždaug pusantrų metų, nes kaltinamasis nuolat gydėsi ligoninėje, skelbdamas nuosprendį teismas rėmėsi eksperto išvada, kad, nepaisant lėtinių ligų, vyras gali atlikti laisvės atėmimo bausmę.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Čiubaka

"Sukčiavimu ir dokumentų klastojimu kaltintą vyrą teismas nuteisė kalėti" hmmm, labai keista, o jurbarkietis laisvėje, masiulis irgi, paleckį be teismo kalina

teisingai

kad pasodino.o jurbarko gyvulys bus pasodintas i garda ar ne

SUSIJUSIOS NAUJIENOS