Sukčiavusiam advokato padėjėjui gresia belangė | kl.lt

SUKČIAVUSIAM ADVOKATO PADĖJĖJUI GRESIA BELANGĖ

  • 0

Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorė teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje aplaidžiu bei apgaulingu apskaitos tvarkymu ir neteisingu duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimu kaltinamas Panevėžyje dirbantis advokato padėjėjas.

Kaip pranešė Šiaulių prokuratūta, ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas, kai Šiaulių apskrities valstybinė mokesčių inspekcija, atlikusi operatyvų patikrinimą dėl šio advokato padėjėjo per 2010–2013 metus deklaruotų gautų pajamų, nustatė pažeidimų.

Specialistui, atlikusiam patikrinimą, niekaip nepavyko gauti advokato padėjėjo individualios veiklos pajamų ir išlaidų apskaitos žurnalo bei pirminių pajamų ir išlaidų apskaitos dokumentų. Pradžioje pateikęs tik 2013 metų apskaitos dokumentus, be pirminių apskaitos dokumentų, kaltinamasis tikino, kad daugiau duomenų pateikti negali, nes tai neva būtų jo klientų duomenų atskleidimas.

Vėliau kaltinamasis pateikė dar dalį reikalingų dokumentų, tačiau ne visus – trūko 2010–2013 metų pirminių pajamų dokumentų. Už tai, kad vyras nepateikė reikalaujamų apskaitos dokumentų, VMI specialistas jam surašė du administracinės teisės pažeidimo protokolus. Prieštaraudamas dėl protokolo surašymo kaltinamasis apskundė specialisto veiksmus.

Atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad advokato padėjėjas per 2010–2013 metus aptarnaudamas dalį klientų, savo individualios veiklos apskaitos žurnaluose neužfiksavo už teisines paslaugas iš jų gautų pinigų, todėl per šį laikotarpį metinėse pajamų mokesčio deklaracijose nedeklaravo 52 640 litų (15 246 eurų) pajamų, taip pat nedeklaravo ir nesumokėjo mokesčių iš viso už 13 974 litus (4 047 eurus).

Kaltinamam gresia iki ketverių metų laisvės atėmimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS