Sulaikyti neteisėtus migrantus gabenę ukrainiečiai: gresia šešeri metai nelaisvės | kl.lt

SULAIKYTI NETEISĖTUS MIGRANTUS GABENĘ UKRAINIEČIAI: GRESIA ŠEŠERI METAI NELAISVĖS

  • 3

Kalvarijos užkardos pareigūnai pasienyje su Lenkija sulaikė du ukrainiečius, išnuomotu automobiliu „Peugeot 308“ neteisėtai į Vakarų Europą gabenusius tris Irako piliečius. Pastarieji iššoko iš sustojusio automobilio ir tikėjosi tamsoje pasislėpti nuo pasieniečių.

Ketvirtadienio naktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai patruliavo ties Kalvarijos savivaldybės Klinavos kaimu, kelyje Klinavas – Vižainiai. Pasieniečiai pastebėjo Lenkijos link važiavusį ir staiga sustojusį automobilį „Peugeot 308“. Iki kaimyninės valstybės nuo šios vietos yra apie puskilometrį. Šiuo žvyrkeliu naktimis beveik nebūna automobilių judėjimo.

Manoma, kad „Peugeot 308“ vairuotojas visiškoje tamsoje sustojo priekyje pamatęs VSAT visureigio šviesas. Pasieniečiai iškart privažiavo prie šio automobilio, pažymėto lenkiškais numeriais ir, kaip vėliau paaiškėjo, priklausančio automobilių nuomos įmonei.

„Peugeot 308“ vairavo 28-erių Ukrainos pilietis. Kartu vyko jo 32-ejų tautietis. Jie turėjo tvarkingus dokumentus. Prie pat automobilio pakelėje VSAT pareigūnai rado tris vyrus. Neabejojama, kad pasinaudodami tamsa jie iššoko iš sustojusio „Peugeot 308“ ir tikėjosi būti nepastebėti.

VSAT nuotr.

Kalvarijos pasieniečiai išsiaiškino, kad šie asmenys turi 23, 31 ir 34 metų Irako piliečiams išduotus pasus be Šengeno vizų. Kur ir kada jie pateko į Lietuvą, nustatinėjama. Ir migrantai, ir Ukrainos piliečiai buvo sulaikyti.

Ukrainiečiams dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 6 metų.

„Peugeot 308“ saugomas Kalvarijos užkardoje.

GALERIJA

  • Sulaikyti neteisėtus migrantus gabenę ukrainiečiai: gresia šešeri metai nelaisvės
  • Sulaikyti neteisėtus migrantus gabenę ukrainiečiai: gresia šešeri metai nelaisvės
  • Sulaikyti neteisėtus migrantus gabenę ukrainiečiai: gresia šešeri metai nelaisvės
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Vytis

Vyti lauk is Lietuvos visus chacholus ir bulbasus! Cia jiems ne vieta!

baloj,- xoxolu padlas paskandint reikia

Uuuuu,,,xoxolu sliuxos... pas save salyje bordely padare , dabar kitose salyse suirute kelia,...

WW

Gresia 6 metai nelaisves? Tik ar gaus, ko nusipelne - klausimas. Tuoj ras lengvinanciu aplinkybiu - pirma karta nusikalto, gailisi ir t.t. ir pan. ir gaus lygtinai, ir vel darys ta pati. O ES jau sprogsta nuo emigrantu pertekliaus. Nedaro tvarkos savo tevyneje,o, kaip sakoma,nori ant gatavo. Nekalbu apie tuos,kuriu salyse karas, kalbu apie ekonominius.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS