Sulaikyti tinklais šalia Širvintų tvenkinio ir Nemuno senvagėje žvejoję asmenys | kl.lt

SULAIKYTI TINKLAIS ŠALIA ŠIRVINTŲ TVENKINIO IR NEMUNO SENVAGĖJE ŽVEJOJĘ ASMENYS

  • 0

Širvintuose ir Jurbarke antradienį bei ketvirtadienį aplinkosaugininkai sulaikė tinklais žvejojusius asmenis, pranešė Aplinkos apsaugos departamentas.

Ankstų ketvirtadienio rytą Širvintų mieste, šalia Širvintų tvenkinio, sulaikytas tinklą statęs pažeidėjas.

Pažeidėjas buvo sulaikytas po to, kai Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai, gavę informacijos apie vėlyvą vakarą tvenkinyje statomus tinklus, naktį nusprendė surengti pasalą.

Paryčiais inspektoriai pastebėjo link tvenkinio einantį vyrą, kuris iš jo ištraukė tinklą. Iš pradžių asmuo teigė, kad tinklą rado, tačiau vėliau prisipažino.

Dar vienas pažeidėjas sulaikytas antradienio vakarą, kai buvo gautas telefoninis pranešimas, kad Nemuno senvagėje ties Jurbarko miesto nuotekų valykla žvejojama tinklais.

Į nurodytą vieta nuvykę pareigūnai sulaikė asmenį, kuris prisipažino pastatęs vieną tinklą. Vandenyje rasto tinklo ilgis siekia 90 metrų.

Už padarytus pažeidimus asmenims surašyti administracinio nusižengimo protokolai, jiems gresia baudos nuo 120 iki 300 eurų ir tinklų konfiskavimas. Kadangi nė vienas iš asmenų žuvų sugauti nespėjo, žuvų ištekliams padaryta žala skaičiuojama nebus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS